Antiszemitizmust kiáltott a Soros-plakátok miatt David Pressman

Erős állításokat fogalmazott meg a 12. Zsidó és Izraeli Filmfesztivál megnyitóján David Pressman. Az amerikai nagykövet a Soros Györgyről és a fiáról készült plakátok miatt kiáltott antiszemitizmust. Az ügyre Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár is reagált.

A 12. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál megnyitóján szólalt fel David Pressman, ahol a Magyarországon tapasztalható antiszemitizmus is terítékre került – írja az Index.

Az amerikai nagykövet oldalán olvasható beszéd szerint egyes tisztviselők előszeretettel mesélik, hogy Magyarországon nem tűrik az antiszemitizmust, mivel a zsidókat nem támadják meg az utcán.

Mint mondta, „ugyanezek a tisztviselők vigyorgó, Magyarország felett uralkodó zsidó milliárdost ábrázoló óriásplakátokat helyeznek, amelyek arra figyelmeztetnek, hogy ne hagyjuk Sorosnak utoljára nevetni”. Véleménye szerint nem kell sárga csillagot tűzni ezekre a plakátokra, hogy világossá váljon a képek mögötti jelentés.

Hozzátette, hogy az antiszemitizmust nem a zsidók fizikai biztonsága határozza meg.

Megkérdezték a nagykövetetet miért Gyöngyösi Mártont hívta széderezni

David Pressman budapesti amerikai nagykövetet szerdai rendkívüli nemzetközi sajtótájékoztatóján megkérdezték, hogy miért hívta meg Gyöngyösi Mártont a nagykövetség széder estjére. 

Kovács Zoltán David Pressman amerikai nagykövet egyik bejegyzésére reagálva azt írta: nem egyszerűen arról van szó, hogy Magyarországon „nem támadják meg a zsidókat az utcán”.

A zsidó élet reneszánszát éli Magyarországon.

Minél jobban próbálkozik, annál kellemetlenebb lesz, nagykövet úr. Lejárt az idő, amikor bárki komolyan vette az antiszemitizmussal kapcsolatos állításait – fogalmazott Kovács Zoltán.

Feltette a kérdést: a nagykövet vajon látta, mi történik például a saját országában az egyetemi kampuszokon? „Senki sem tudja komolyan venni, hogy próbál bennünket megleckéztetni” – olvasható a bejegyzésben.

Az Index eredeti teljes cikke itt olvasható.

Háború idején is meggyúlnak a hanukai gyertyalángok városaink közterein

A fény ünnepe mához egy hétre, csütörtök este kezdődik és nyolc napig tart.