Megkérdezték a nagykövetetet miért Gyöngyösi Mártont hívta széderezni

David Pressman budapesti amerikai nagykövetet szerdai rendkívüli nemzetközi sajtótájékoztatóján megkérdezték, hogy miért hívta meg Gyöngyösi Mártont a nagykövetség széder estjére. 

Arra a kérdésre, hogy Gyöngyösi Márton jobbikos politikus miért vett részt a budapesti amerikai nagykövetség széder estjén, David Pressman úgy felelt:ő gyerekkora óta minden évben volt ilyen eseményen, és ezek mindig vitában gazdag vacsorák, sokszor beszélgettek például a szabadságról.

Gyöngyösi Mártont nem annak ellenére, hanem éppen azért hívták meg, mert rendszeresen antiszemita és LMBTQ-ellenes nyelvezetet használt.

Megjegyezte: a jobbikos politikus ezt már többször megbánta. Az asztal körül ültek zsidók, LMBTQ-emberek és mellettük foglalt helyet Gyöngyösi Márton kipában – közölte.

A nagykövet kijelentette: fontos számukra, hogy különböző gondolkodású magyarokkal folytassanak párbeszédet, még akkor is, ha nem értenek velük egyet.

Deutsch Tamás  fideszes európai parlamenti képviselő nettó provokációnak nevezte Gyöngyösi meghívását – írja a Mandiner.

Mint mondta, ameddig Presmann nem mondta el ezt az indoklást, még lehetett is volna azon vitatkozni, hogy pályakezdő nagykövetként elkövetett egy őrületes baklövést. De kiderült, hogy nem erről van szó!

„Az amerikai álláspont tehát az, hogy ha valaki Orbán- vagy kormány-ellenes, az természetes szövetségese az USA-nak, mindegy, hogy antiszemita, vagy a Putyin-rezsimet aktívan támogatja”

– tette hozzá.

Hiszen Gyöngyösi volt az, aki 2014-ben választási megfigyelőként volt jelen a szakadár Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságokban tartott népszavazásokon – emlékeztetett a képviselő.

„De ha Pressman indoklását vesszük alapul, akkor szerencse, hogy nem él már Adolf Eichmann, mert akkor ezen az alapon őt is meg lehetne hívni egy széder-estre. Egy náci, antiszemita tömeggyilkossal is lehetett volna beszélgetni, megvitatva az eltérő álláspontokat” – fogalmazott Deutsch Tamás.

Borítókép: US Embassy Budapest/Facebook

Köves Slomó nem érti, hogy került a zsidózó Jobbik elnök a széderasztalhoz

Gyöngyösi Márton a pészahi széderasztalnál körülbelül olyan, mint egy pedofil díszvendég az óvodai nevelésről szóló konferencián – fogalmazott az EMIH vezető rabbija.