Tömegesen rohamozzák meg és fosztják ki a segélyszállítmányokat a gázai lakosok

A Gázai övezet déli lakosai továbbra is fosztogatják a Gázai övezetbe érkező segélyszállító teherautókat, így kevés élelmiszer és gyógyszer jut az északiaknak.

A vasárnapi gázai felvételek jól szemléltetik, mi történik egy vízosztása során, amelyet mindenféle felügyelet és külön szervezet irányítása nélkül végeznek:

Jack Ryan 🇺🇸🇺🇦 on Twitter: „The humanitarian situation in Gaza looks bleak. Crowds quickly stripped this aid truck filled with pallets of water. pic.twitter.com/4kZ58uejye / Twitter”

The humanitarian situation in Gaza looks bleak. Crowds quickly stripped this aid truck filled with pallets of water. pic.twitter.com/4kZ58uejye

A Palesztin Vörös Félhold jelentése szerint mintegy 100 teherautó humanitárius segélyt, például élelmiszert, gyógyszereket és vizet szállított vasárnap az egyiptomi rafahi határátkelőn keresztül a Gázai övezetbe.

A Gázában zajló harcok miatt azonban a teherautóknak nehéz volt eljutniuk a déli átkelőtől az övezet középső és északi területeire, ami megmagyarázza, hogy a segélyekből végül miért jutott el csak nagyon kevés a lakosokhoz.

Korábban vasárnap az ENSZ Segélyszervezete (UNRWA) az övezetben terjedő káoszra figyelmeztetett. Ez azt követően történt, hogy a szervezet raktárait és élelmiszer- és humanitárius szállítmányok elosztóközpontjait kifosztották.

A Hamász folyamatosan lopja a gázai civileknek szánt élelmet és üzemanyagot

„A segélyek nagy része el sem jut a gázai civilekhez” – írja Melanie Phillips brit zsidó publicista.

Izraeli túsz: az ENSZ egyik tanára tartott fogva Gázában!

Várjuk az nemzetközi sóhivatal nyilatkozatát az ügyben.