Izraeli túsz: az ENSZ egyik tanára tartott fogva Gázában!

Várjuk az nemzetközi sóhivatal nyilatkozatát az ügyben.

A Gázából nemrég kiszabadult egyik túsz szerdán elárulta, hogy közel 50 napig tartották fogva a padlásán az ENSZ Közel-Keleti Palesztin Menekülteket Segélyező és Munkaközvetítő Hivatal (UNRWA) egyik tanárának.

A történetet Almog Boker, az izraeli 13-as csatorna újságírója hozta nyilvánosságra az X-en.

A túsz azt is elmondta, hogy az őt fogva tartó tanár 10 gyermek apja. Elmondása szerint alig kapott élelmet vagy orvosi ellátást, és a tanár bezárva tartotta őt.

Boker riportja egy másik túszt is idéz, aki elmondta, hogy őt pedig egy gázai orvos tartotta túszként fogva, miközben gyerekeket kezelt.

A németeknek is kezd tele lenni a hócipője az ENSZ-főtitkárral

A Bundestag védelmi bizottságának elnöke szerint Antonio Guterres alkalmatlan a tisztségére.

Még novemberben volt hír, hogy a ciszjordániai Nabluszban található UNRWA által működtetett egyik iskola egy olyan videót tett közzé a hivatalos Facebook-oldalán, amelyben egy fiatal diák a Hamász „dzsihádharcosainak” győzelmére szólított fel Gázában.

Számos bizonyíték van továbbá arra is, hogy az UNRWA gázai iskoláinak tanárai a közösségi médiában dicsérték a támadásokat, és kapcsolatban álltak a Hamász terroristáival.

Az is kiderült, hogy az október 7-i támadásban résztvevő Hamász terroristák közül, több mint 100-an igazoltan az UNRWA iskoláiban végeztek.

Betelt a pohár: Izrael páros lábbal szállt bele a WHO-ba

A zsidó állam megelégelte az Egészségügyi Világszervezet Izraellel szemben alkalmazott kettős mércéjét.