Parancsba kapta a Moszad, hogy vadássza le a Hamász vezetőit

A Moszad utasítást kapott, hogy lépjen fel a Hamász vezetői ellen, bárhol is legyenek – mondta Benjamin Netanjahu miniszterelnök.

„Utasítottam a Moszadot, hogy ott lépjen fel a Hamász vezetői ellen, ahol vannak”

– mondta Netanjahu, miközben utalt arra, hogy Izrael a Gázai övezeten kívül, többek között Katarban is célba vehetik őket.

Kedden a Hamász közölte a libanoni médiával, hogy az Al-Kasszam Brigádok libanoni részlegének helyettes parancsnoka, Khalil al-Kharaz meghalt egy izraeli légicsapásban Dél-Libanonban.

Libanoni jelentések szerint Kharaz járművét a Türosz-félszigettől délre, 14 km-re az izraeli határtól vették célba.

Úton a győzelem felé: óriási veszteségeket szenvedtek a gázai Hamász zászlóaljak

Az IDF egyik magas rangú tisztje közölte, hogy hány terroristával végeztek eddig a háború kezdete óta.

Netanjahu kitért arra a kérdésre is, hogy Izrael a tűzszünet alatt megkísérel-e merényleteket elkövetni a Hamász vezetői ellen. Netanjahu biztosította az izraeli közvéleményt, hogy a tűzszünet csak átmeneti lesz, és utána folytatódik a Hamász terroristáinak levadászása.

„A háború folytatódik… amíg el nem érjük minden célunkat: visszahozzuk az összes túszt, felszámoljuk a Hamászt, és biztosítjuk, hogy a Hamász utáni napon egyetlen olyan entitás sem fogja uralni Gázát, amely támogatja a terrorizmust, terrorizmusra neveli gyermekeit, és terroristákat vagy azok családjait fizeti.

Gáza többé nem fog fenyegetést jelenteni Izrael számára. Helyreállítjuk a biztonságot délen és északon egyaránt. Győzelemre állunk, és az abszolút győzelemig folytatjuk a harcot”

jelentette ki.

Mit mond a nemzetközi hadijog az Izrael és Hamász közötti háborúról?

Vizsgáljuk meg, mik is a hadijog szabályai, amelyek oly fontosak mindenkinek, és ki sérti meg ezeket? Sebes Gábor jegyzete.