Az IDF letartóztatta a gázai Sifa kórház igazgatóját

Az IDF és a Sin Bét közölte, hogy letartóztatták a legnagyobb gázai kórház igazgatóját.

A közlemény szerint az izraeli belbiztonsági szolgálat fogja kihallgatni a férfit, miután számos tanúvallomás és videofelvétel bizonyította, hogy a Sifát a Hamász parancsnoki központként használta az igazgató hivatali ideje alatt.

„A Hamász terrorcsoport számos erőforrást használt fel, köztük az áramot is, hogy megerősítse alagútjait, amelyeket a kórház alatt épített. Emellett a Hamász a kórházban és annak közvetlen környezetében katonai eszközöket tárolt” – folytatódott a közlemény.

Az IDF emlékeztetett, hogy a terrorcsoport „a kórházat terrorista erői számára menedékként használta, és még izraeli túszokat is vitt oda, akiket a mészárlás napján raboltak el. A patológiai jelentés megerősítette, hogy Noa Marciano katonát a Sifa kórház területén gyilkolták meg”.

2014 óta vezető izraeli védelmi tisztviselők többször is felhívták rá a figyelmet, hogy a Hamász vezető tisztségviselői a 2014-es gázai konfliktust a Sifa kórház alatti alagutakban rejtőzködve töltötték, és a komplexumot azóta egy hatalmas földalatti katonai létesítménnyé alakították át.

Az elmúlt napokban az IDF olyan felvételeket tett közzé, amelyek a kórház alatt talált helyiségeket és alagutakat, valamint a létesítményben talált fegyvereket mutatták.

Videófelvétel bizonyítja: túszokat vitt a Hamász a legnagyobb gázai kórházba

Újabb bizonyítékot mutatott be az izraeli hírszerzés.

A gázai kórházak gyötrő dilemmája

„A zsidó nép bűnbakká tételének ősi és pokoli történelme van” – írja Melanie Phillips brit publicista.