A Hamász oldalára állt egy szexuális erőszakkal foglalkozó központ igazgatója

Egy kanadai egyetem szexuális erőszakkal foglalkozó központjának igazgatóját elbocsátották, miután aláírta azt a nyílt levelet, amely tagadta, hogy a Hamász terroristái nőket erőszakoltak meg az Izrael elleni támadásuk során.

Samantha Pearson, aki az Albertai Egyetemen működő központot vezeti, aláírta a levelet, amelynek címe: „Álljunk Palesztina mellé: Felhívás a politikai vezetőkhöz, hogy vessenek véget a népirtásban való bűnrészességüknek”.

A 2100 ember által aláírt levelet Sarah Jama, Ontario tartományi parlamenti képviselője és Susan Kim, a Brit Kolumbia állambeli Victoria városi tanácsosa írta, és Kanada összes parlamenti képviselőjének címezték.

A levél különösen az NDP vezetőjét és a kanadai ellenzék vezetőjét, Jagmeet Singh-et vette célkeresztbe, aki

„megismételte azt a meg nem erősített vádat, hogy a palesztinok szexuális erőszakot követtek el”.

A szerzők arra is felszólították a kanadai parlamenti képviselőket, hogy nevezzék Izraelt terrorista államnak.

„Egy szexuális erőszakkal foglalkozó központnak nem kellene minden áldozatnak hinnie, vagy csak a nem zsidóknak?” – tette fel a kérdést a levél nyilvánosságra kerülése után az edmontoni Zsidó Szövetség.

Az Albertai Egyetem elnöke, Bill Flanigan is nyilatkozatot adott ki a levél után, miszerint „Pearson a személyes nézeteit fejezte ki, és nem az egyetemét”. Flanigan azt is közölte, hogy Pearson kirúgták, és új igazgatót neveztek ki a helyére.

Fülsüketítő a világ feminista mozgalmainak hallgatása

Hol van a MeToo mozgalom? Hol a felháborodás az izraeli gyermekek megerőszakolása miatt? Vélemény.

Milyen érzés zsidónak lenni?

„Ahogy öregszel, kezded megérteni, hogy a világ népességének egy jelentős része gyűlöl téged. Soha nem találkoztatok, de gyűlölnek.”