Sacha Baron Cohen szerint nácik tömegeit termeli ki a TikTok

Zsidó hírességek egy csoportja a héten találkozott a TikTok vezetőivel és alkalmazottaival a platformon terjedő antiszemitizmus ügyében.

A körülbelül 90 perces megbeszélésen több mint 30-an vettek részt a The New York Times birtokába jutott felvétel szerint.

A zsidó hírességek között volt Sacha Baron Cohen, Debra Messing és Amy Schumer színészek, valamint Miriam Ezagui, a TikTok alkotója is, akik korábban már mindannyian felszólaltak az antiszemitizmus ellen. Adam Presser, a TikTok operációs vezetője és Seth Melnick, a platform egyik globális vezetője – mindketten szintén zsidók – is jelen voltak a találkozón.

„Ami a TikToknál történik, az a nácik óta a legnagyobb antiszemita mozgalmat hozza létre”

– mondta Cohen, aki egyik korábbi beszédében a Facebookot és más közösségi médiaplatformokat „a történelem legnagyobb propagandagépezetének” nevezte, és azzal vádolta őket, hogy elősegítik az antiszemitizmus terjedését.

A Times szerint azt mondta Pressernek, hogy

„szégyellje magát”, hozzátéve, hogy az alkalmazásnak ideje változtatni, és fellépni az antiszemitizmus ellen.

A TikTokkal szembeni kritika ismét fellángolt a héten, mivel a platform felhasználói tömegesen tettek közzé olyan videókat, amelyekben egy Oszama bin Laden (!) által írt levelet népszerűsítettek, amely a szeptember 11-i terrortámadásokat hivatott igazolni, és antiszemita kijelentéseket tartalmaz. A TikTok később betiltotta a levelet népszerűsítő videókat.

Kasztner Rezső unokája szerint teljesen vakon van a globális baloldal

„Minél inkább balra megyünk, annál nagyobb a zűrzavar” – nyilatkozta Merav Michaeli, az izraeli Munkapárt elnöke.

Sokkoló számok: négyből három (!) palesztin helyesli a Hamász mészárlását

Megdöbbentő közvélemény kutatást tett közzé egy ramallahi székhelyű kutatóintézet.