Sokkoló számok: négyből három (!) palesztin helyesli a Hamász mészárlását

A megkérdezettek 98 százaléka mondta, hogy az október 7-i mészárlás után „büszkébbek lettek palesztin identitásukra” – írja JNS.

Négyből valamivel több mint három palesztin pozitívan vélekedik a Hamászról az október 7-i izraeli mészárlás után – derül ki az Arab World for Research and Development kutatócég felméréséből.

A ramallahi székhelyű intézet 668 palesztin felnőttet kérdezett meg október 31. és november 7. között a Gázai övezet déli részén, illetve Júdeában és Szamáriában. A hibahatár plusz-mínusz 4 százalékpont, az AWRAD közlése szerint.

A palesztin közvélemény-kutatás, amely az első ilyen jellegű felmérés az október 7-i támadások óta, megállapította, hogy a válaszadók 48,2%-a „nagyon pozitívan”, 27,8%-a pedig „valamelyest pozitívan” tekint a Hamászra.

A Hamász „katonai szárnyának”, az Al-Kasszam Brigádoknak a szerepét csaknem 80%-a pozitívnak tartja.

Emlékeztetőül: Az Al-Kasszam Brigádok terroristái több mint 1200 embert öltek meg és ezreket sebesítettek meg az október 7-i Izrael elleni támadásuk során. Emellett a terroristák mintegy 240 embert ejtettek túszul.

Arra a kérdésre, hogy támogatják vagy ellenzik-e a Hamász október 7-i tetteit,

a megkérdezett palesztinok 59,3%-a azt mondta, hogy „abszolút” támogatja, 15,7% pedig, hogy „valamennyire” támogatja azt.

Mindössze 12,7% nem értett egyet vele. 10,9%-uk pedig azt mondta, hogy sem nem támogatja, sem nem ellenzi a támadást.

Betlehemben eltávolítják a karácsonyi díszeket a gázai „mártírok” tiszteletére

Így tisztelegnek az IDF által likvidált terroristák előtt…

A megkérdezettek majdnem mindannyian (98%) azt mondták, hogy az október 7-i mészárlás miatt „büszkébbek lettek palesztin identitásukra”, és ugyanennyien mondták, hogy „soha nem felejtik el és soha nem bocsátják meg” a zsidó államnak a Hamász ellen folyó katonai műveletet.

Háromnegyedük azt mondta, hogy arra számít, hogy az Izrael és a Hamász közötti háború palesztin győzelemmel végződik.

Arra a kérdésre, hogy „Milyen kormányt részesítene előnyben a háború befejezése után a Gázai övezetben”, 72% válaszolta, hogy egy olyan „nemzeti egységkormányt” támogat, amelyben a Hamász és a Palesztin Hatóság elnöke, Mahmúd Abbász Fatah-frakciója is részt vesz.

Körülbelül 8,5% mondta, hogy a Palesztin Hatóság által ellenőrzött kormányt részesíti előnyben.

Az AWRAD által megkérdezett palesztinok több mint 98%-a negatívan vélekedik az Egyesült Államokról.

Az AWRAD szerint „a felmérés mintája minden társadalmi-gazdasági csoportra kiterjed, egyenlő arányban kérdezték a felnőtt férfiakat és nőket, és arányosan oszlik meg Ciszjordánia és Gáza területén”.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

A színfalak mögött: Izrael végzi el a piszkos munkát az arab országok helyett?

Meglepő kijelentést tett a zsidó állam ENSZ-nagykövete.

Magyarországot kritizálja a budapesti palesztin nagykövetség

Az Izrael-ellenes szélsőjobboldai erőkkel parolázó palesztin nagykövetnek nem tetszik a magyar kormány terrorellenes álláspontja.