Joe Biden elmondta, hogy szerinte mikor lesz vége a gázai háborúnak

Joe Biden amerikai elnök kijelentette, hogy Izrael gázai hadművelete addig fog tartani, amíg a Hamász nem lesz többé képes az október 7-i mészárláshoz hasonló atrocitások elkövetésére.

„Szerintem akkor fog véget érni, amikor a Hamásznak már nem lesz képessége arra, hogy gyilkoljon és bántalmazzon, és egyszerűen borzalmas dolgokat tegyen az izraeliekkel. És ők még mindig azt hiszik, hogy képesek rá” – mondta Biden.

„Amikor a Hamász azt mondta, hogy ugyanazt tervezik újra megtenni – amit 7-én tettek… Izraelieket akarnak lemészárolni.  Újra meg akarják tenni. És ezt hangosan ki is mondták. Még csak nem is viccelnek ezzel” – folytatta az elnök.

„Ezért felteszem a költői kérdést: vajon mi mit tennénk, ha ez lenne a helyzet?”

– jegyezte meg Biden.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Ghazi Hamad, a Hamász vezető tisztségviselője október 24-én a libanoni LBC TV-nek azt mondta, hogy a terrorcsoport addig folytatja az olyan mészárlásokat, mint amilyeneket október 7-én Dél-Izraelben hajtott végre, amíg a zsidó állam el nem pusztul.

Hamász: újra és újra meg fogjuk ismételni az október 7-i mészárlást!

A terrorszervezet egyik képviselője szerint ők a „megszállás áldozatai”, ezért senki nem hibáztathatja őket…

Elvették a mikrofont a Hamászt élő adásban kritizáló gázai bácsitól

„Miért a kórházban bujkál a Hamász, miért nem bújnak el inkább a pokolban?” – mondta az Al Jazeera riporterének a férfi.