Netanjahu elküldte melegebb éghajlatra a kanadai miniszterelnököt

Netanjahu válaszolt a kanadai miniszterelnöknek, aki szerint véget kell vetni a „nők, gyerekek, csecsemők” gyilkolásának Gázában.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök kedd este válaszolt Justin Trudeau kanadai kormányfőnek, aki korábban azt mondta, hogy a Gázai övezetben Izraelnek véget kell vetnie „a nők, a gyermekek, a csecsemők gyilkolásának”.

„Nem Izrael az, amely szándékosan civileket vesz célba, hanem a Hamász, amely lefejezett, felgyújtott és lemészárolt civileket” – írta Netanjahu az X-en közzétett nyilatkozatában, amelyet Trudeaunak címzett.

„Míg Izrael mindent megtesz azért, hogy a civilek ne kerüljenek veszélybe, addig a Hamász mindent megtesz azért, hogy a civilek veszélybe kerüljenek”

– tette hozzá.

„Izrael humanitárius folyosókat és biztonsági zónákat biztosít a gázai civileknek, a Hamász azonban fegyverrel akadályozza meg, hogy elhagyják a területet. A Hamász az, nem Izrael, akit felelősségre kell vonni a háborús bűncselekmények elkövetéséért – a civilek célba vételéért, miközben civileket használ élő pajzsnak” – írta Netanjahu.

Gad Saad: A zsidók még akkor sem lehetnek áldozatok, amikor lemészárolják őket

A Nyugatot megfertőzte az áldozatmentalitás – írja a zsidó gondolkodó.

„A civilizáció erőinek támogatniuk kell Izraelt a Hamász barbarizmusának legyőzésében”

– zárta üzenetét a miniszterelnök.

Trudeau október elején, egy nappal a Hamász Izrael elleni gyilkos támadása után beszélt Netanjahuval, és azt mondta Netanjahunak, hogy „egyértelműen elítéli a Hamász Izrael elleni nagyszabású támadásait, és mély részvétét fejezte ki Netanjahu miniszterelnöknek a több száz emberéletet követelő támadás miatt”.

November elején ismét beszéltek egymással, amikor Trudeau „kifejezte Kanada támogatását Izrael iránt, és azt a jogát, hogy a nemzetközi joggal összhangban megvédje magát a Hamász brutális támadásaival szemben”.

A kanadai miniszterelnök aláírója volt annak a közös nyilatkozatnak is, amelyet több ország vezetője írt alá, és amelyben kifejezték támogatásukat Izrael önvédelemhez való joga mellett, ugyanakkor megismételték a polgári lakosság védelmének szükségességét.

Milyen érzés zsidónak lenni?

„Ahogy öregszel, kezded megérteni, hogy a világ népességének egy jelentős része gyűlöl téged. Soha nem találkoztatok, de gyűlölnek.”