Irán a háború „más frontokra való kiterjedésével” fenyeget

Nasszer Kanáni iráni külügyminisztériumi szóvivő visszautasította azokat az amerikai állításokat, amelyek szerint Irán irányítja az iszlám „ellenállási szervezeteket” a térségben.

Heti sajtótájékoztatóján Kanaani kijelentette, hogy

a „cionista bűnök” amerikai támogatásának folytatása és a tűzszünet ellenzése a háború további frontokra való kiterjesztéséhez vezethet.

Az USA-nak meg kell értenie, hogy a háború kiterjesztését vagy további elemek bevonását a háborúba csak a „gázai lakosok elleni mészárlások és háború azonnali beszüntetése, a gázai humanitárius blokád feloldása és a cionista erők azonnali kivonása a térségből” akadályozhatja meg.

Az iráni külügyminisztérium szóvivője hozzátette, hogy

az egyetlen megoldás, amelyet Irán támogat, az egyetlen egységes palesztin állam létrehozása a Földközi-tengertől a Jordán folyóig, és egy olyan népszavazás megtartása, amelyen a „Palesztinában” és külföldön élő valódi palesztin lakosok is részt vesznek.

Kanaani cáfolta azokat az állításokat, amelyek szerint Irán állna a síita milíciák szíriai amerikai támaszpontok elleni támadásai mögött, mondván, hogy azok önállóan cselekedtek.

Nem fog sikerülni: Irán a zsidó állam elpusztításával hozná létre Palesztinát

Szokatlan helyről fenyegette meg Izraelt a teheráni mészárosként is emlegetett iráni elnök.