Nem fog sikerülni: Irán a zsidó állam elpusztításával hozná létre Palesztinát

Ebrahim Raiszi felszólított, hogy Izrael helyébe „a folyótól a tengerig” egy palesztin államot kell létrehozni.

Raiszi Szaúd-Arábiában tette a fenyegetésétt az Arab Liga és az Iszlám Együttműködés Szervezetének közös ülésén, amelyen Izraelnek a Hamász terrorcsoporttal vívott háborúját vitatták meg.

„Az egyetlen megoldás erre a konfliktusra az izraeli elnyomással szemben folytatódó ellenállás, egészen a folyótól a tengerig terjedő palesztin állam megteremtéséig”

– mondta az iráni vezető.

Raiszi felszólította továbbá a Nyugatot, hogy szankcionálja és bojkottálja a zsidó államot, hogy emeljenek vádat Izrael és az Egyesült Államok ellen a Nemzetközi Büntetőbíróságon, és hogy vizsgálják meg a zsidó állam nukleáris létesítményeit.

Raiszi ezután találkozott Mohammed bin Szalmán szaúdi koronaherceggel, aki kijelentette, hogy királysága „a megszálló (izraeli) hatóságokat tartja felelősnek a palesztin nép ellen elkövetett bűnökért.

„Biztosak vagyunk abban, hogy a biztonság, a béke és a stabilitás garantálásának egyetlen módja a térségben a megszállás, az ostrom és a telepek felszámolása” – tette hozzá bin Szalmán.

„Nem Izraellel van gondjuk, hanem a nyugati zsidó-keresztény civilizációval”

„Mi köze van ennek a gázai konfliktushoz?” – tette fel a kérdést a Hír Tv Napi aktuális című műsorában Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija.

Vasárnap Ali Hámenei iráni legfelsőbb vezető megerősítette, hogy nemrég Teheránban találkozott Iszmail Haníje Hamász-vezérrel.

Haníje tájékoztatta Hámeneit „a Gázai övezetben történt legújabb fejleményekről és a cionista rezsim gázai bűneiről, valamint a ciszjordániai fejleményekről” – közölte a legfelsőbb vezető.

Az iráni félhivatalos Tasnim hírügynökség szerint „ajatollah Hámenei dicsérte a gázai nép állhatatosságát és ellenállóképességét, és mély sajnálatát fejezte ki a cionista rezsim bűnei miatt, amelyeket Washington és néhány nyugati ország közvetlenül támogat”.

Az iráni legfelsőbb vezető emellett „hangsúlyozta Teherán következetes politikáját, amely a cionista megszállókkal szembeni palesztin ellenállási erők támogatására irányul”.

Izrael már kezdetektől igyekszik felhívni a világ figyelmét a Hamász terrorszervezet iráni támogatására.

A múlt hónap végén Daniel Hagari, az Izraeli Védelmi Erők szóvivője azt mondta, hogy Irán pénzzel, hírszerzéssel, fegyverekkel és technológiai ismeretekkel látja el a terroristákat.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, a Hamászhoz és az Iszlám Dzsihádhoz kötődő mintegy 500 terroristát képeztek ki Irán elitkommandósai az október 7-i támadását megelőzően.

Iránban kaptak elit kiképzést az izraeli mészárlást végrehajtó terroristák

Egy hónappal a támadás előtt még az iráni elit alakulatoktól kaptak kiképzést a Hamász és Iszlám Dzsihád terroristái.

Végre biztonságban: Izraeli menekültek leltek menedéket Magyarországon

Az EMIH és a magyar kormány balatonőszödi zsidó menekülttáborában járt az Associated Press.