„Menj vissza Lengyelországba, te k*rva” – üvöltötte egy tanár a zsidó diákoknak

Elszabadult az antiszemitizmus az egyik kanadai egyetemen. A zsidó diákok azonban nem hagyták magukat.

Széles körű felháborodást váltott ki az interneten az a felvétel, amelyen Yanise Arab, a Montreali Egyetem tanára azt mondta a Concordia Egyetem zsidó diákjainak, hogy

„menj vissza Lengyelországba, sharmuta” (arabul k*rva).

Documenting Antisemitism on Twitter: „Montreal – November 8 – University of Montreal (UdeM) Professor Yanise Arab yells at a Jewish student in Concordia to „go back to Poland, sharmouta (wh*re)”. 1/2 pic.twitter.com/zYys9AtESf / Twitter”

Montreal – November 8 – University of Montreal (UdeM) Professor Yanise Arab yells at a Jewish student in Concordia to „go back to Poland, sharmouta (wh*re)”. 1/2 pic.twitter.com/zYys9AtESf

A Concordia zsidó diákjai épp a Hamász által fogva tartott izraeli túszok plakátjait tartották a kezükben, amikor más diákok megtámadták őket.

Az incidens azzal kezdődött, hogy egy diák „kike”-nek (a zsidókra vonatkozó sértő kifejezés) nevezte a zsidó diákokat, és megpróbálta elvenni a plakátokat. A zsidó diákok azonban nem hagyták magukat és megpróbálták visszaszerezni az ellopott plakátokat.

Visegrád 24 on Twitter: „Anti-Israel students physically attack Jewish students at the @Concordia University in Montreal Canada for daring to put up a table with posters of Israeli kids kidnapped by Hamas.What’s going on at universities across the West?🇨🇦🇮🇱 pic.twitter.com/iWKVgXXTt2 / Twitter”

Anti-Israel students physically attack Jewish students at the @Concordia University in Montreal Canada for daring to put up a table with posters of Israeli kids kidnapped by Hamas.What’s going on at universities across the West?🇨🇦🇮🇱 pic.twitter.com/iWKVgXXTt2

Sarah Wolman, a Concordia zsidó diákja a CBC-nek elmondta, hogy a zsidó diákok békés tüntetést szerveztek a Hamász által elrabolt túszokért. A palesztinbarát diákok azonban a tüntetéstől alig néhány méterre hangos skandálásba kezdtek.

„Mindannyiunkat gyilkosoknak neveztek”

– mondta a lány. „Néhányan észrevettük, hogy az osztálytársaink is köztük voltak.”

Wolman úgy jellemezte a helyzetet, hogy „nagyon ijesztő volt zsidóként” átélni azt.

Egy palesztinbarát diák a CBC-nek azt állította, hogy Wolman beszámolója az eseményekről nem felel meg a valóságnak. Azzal vádolta a zsidó diákokat, hogy palesztinellenes szidalmakat kiabáltak, hozzátéve:

„Azt hiszem, ez csak azt mutatja, hogy a palesztin és palesztinbarát diákok miként szembesülnek a zaklatással és diszkriminációval”.

Ennek ellentmond, hogy egy nappal az erőszakos összetűzés után a „diszkriminált” palesztinbarát diákok már az egyetem területén ünnepelték, hogy „ráijesztettek” zsidó diáktársaikra.

CIJA on Twitter: „A student talks about the targeting of Jewish students at @Concordia university yesterday, bragging that „We terrified them!”Let us be clear – we will not be paralyzed by fear. We will continue to advocate & work with law enforcement to ensure the safety & security of the… pic.twitter.com/dLtHcKvj7R / Twitter”

A student talks about the targeting of Jewish students at @Concordia university yesterday, bragging that „We terrified them!”Let us be clear – we will not be paralyzed by fear. We will continue to advocate & work with law enforcement to ensure the safety & security of the… pic.twitter.com/dLtHcKvj7R

Milyen érzés zsidónak lenni?

„Ahogy öregszel, kezded megérteni, hogy a világ népességének egy jelentős része gyűlöl téged. Soha nem találkoztatok, de gyűlölnek.”

„Szaúd-Arábia biztonságosabb hely a zsidók számára, mint az amerikai egyetemek”

Keserű megállapításra jutott szaúd-arábiai útja után Jared Kushner, Donald Trump veje.