„Szaúd-Arábia biztonságosabb hely a zsidók számára, mint az amerikai egyetemek”

Keserű megállapításra jutott szaúd-arábiai útja után Jared Kushner, Donald Trump veje.

„Az egyik irónia az, hogy amerikai zsidóként nagyobb biztonságban vagy most Szaúd-Arábiában, mint egy olyan egyetemen, mint a Columbia”

– mondta Kushner a Fox News „Sunday Morning Futures” című műsorában. „Megengedték, hogy szabadon beszéljek” – mondta Kushner a szaúdiakról, miután visszatért az Öbölmenti királyságba tett utazásáról, ahol egy konferencián beszélt.

Kushner kijelentéseit azután tette, hogy Amerika-szerte Izrael-ellenes tiltakozási hullám söpör végig az egyetemeken. A tüntetések közül néhány egy az egybe átvette a dzsihádista terminológiát, valamint burkoltan vagy akár nyíltan dicsőíti a Hamász október 7-i mészárlását.

Kushner, aki a 2020-as Ábrahám-egyezmény egyik fő kidolgozója volt, továbbra is optimista afelől, hogy az Izrael és Szaúd-Arábia közötti normalizációs megállapodás a jövőben is lehetséges.

A könyvtárban bújtak el a zsidó diákok a Hamász-párti csőcselék tombolása miatt

Rémisztő jelenetek zajlottak egy New York-i főiskolán.

„Igen, úgy gondolom, hogy szeretnének előrelépni az Amerikával és Izraellel kötött megállapodás felé”

– mondta Kushner.

„A megállapodás nem csupán egy Izraellel való partnerség. Ez egyben elmélyíti kapcsolataikat Amerikával is” – tette hozzá.

Széles körben úgy tartják, hogy a Hamász azért hajtotta végre az október 7-i mészárlást, hogy megkísérelje hátráltatni az Izrael és Szaúd-Arábia között létrejövő békemegállapodást.

A koronaherceg hajthatatlan: Szaúd-Arábia a háború után tovább békülne Izraellel

Nagyon úgy tűnik, hogy Mohammed bin Szalmán teljes mértékben elkötelezett az Izraellel való béke mellett.