Arab újságíró: menekülő palesztin civileket lőttek agyon a Hamász mesterlövészei

„Mindenkit megölnek, aki megpróbál távozni” – írta Amjad Taha.

Az X közösségi médiaplatformon közzétettek egy videót, amelyen legalább 12 palesztin civil fekszik holtan a földön, miután a Hamász tüzet nyitott rájuk, mert megpróbáltak elmenekülni otthonukból az IDF által javasolt dél felé.

A videót egy gázai lakos készítette, aki kerékpáron érkezett a mészárlás helyszínére. A felvételen hallható, amint siratja a civilek halálát, miközben az utcán heverő különböző holttesteket videózza.

Műholdfelvételek szerint az IDF-erők legalább két kilométerre voltak attól a helytől, ahol a videót készült.

Amjad Taha arab újságíró a videót követően külön posztot tett közzé, amelyben arról számolt be, hogy az áldozatok azok közé a Gáza északi részén élő „tucatnyi” palesztin civil közé tartoztak, akiket a Hamász mesterlövészei öltek meg, mert „nem akarták, hogy távozzanak”.

Hamász: újra és újra meg fogjuk ismételni az október 7-i mészárlást!

A terrorszervezet egyik képviselője szerint ők a „megszállás áldozatai”, ezért senki nem hibáztathatja őket…

Emberi pajzsként akarják használni őket, és mindenkit megölnek, aki megpróbál távozni.

A Hamász terroristái Gázában szokás szerint Izraelt fogják hibáztatni, mert könnyű és van olyan média, amely beveszi ezt a propagandát” – írta Taha.

Az eredeti videóhoz mellékelt utólagos bejegyzésében Taha cáfolja azokat az állításokat, hogy izraeli légicsapás okozta a vérengzést, rámutatva, hogy a felvételen nincs kráter vagy egyéb nyomok, amelyek légicsapára utalnának.

Ez légicsapásnak tűnik?

– tette fel a kérdést az újságíró.

A videó azután jelent meg, hogy a terrorszervezet megfenyegette a Gázai övezet lakóit, valamint útzárakat helyezett el az övezet északi főútvonalain, hogy megpróbálja megakadályozni a palesztin civilek mozgását a biztonságos dél-gázai területek felé.

A Hamász folyamatosan lopja a gázai civileknek szánt élelmet és üzemanyagot

„A segélyek nagy része el sem jut a gázai civilekhez” – írja Melanie Phillips brit zsidó publicista.