Izraeli katonákat próbáltak meg elcsábítani a terroristák

Álprofilokkal próbálták meg rávenni a katonákat, hogy információkat adjanak át.

A hadsereg csütörtökön közölte, hogy meghiúsította az ellenség tervét, amely hamis közösségi médiaprofilokkal próbált meg információkat kicsalni az IDF katonáitól, többek között arról, hogy mely egységeket küldik a Gázai övezetbe, és mikor vetik be őket.

Az IDF közölte, hogy a profilhálózat, főleg az Instagramon, valódi nők fotóit használta fel egy összehangolt információszerző művelet részeként.

A terroristák „egyfajta romantikus kapcsolatot tettettek chatelésen, hangfelvételeken és videohívásokon keresztül” azért, hogy információkat gyűjtsenek a Hamász számára – közölte a hadsereg.

A hálózat több tucat hamis profilból állt, a potenciális áldozatok száma pedig több száz és több ezer katona is lehet, beleértve a tartalékosokat is.

Az IDF nem közölte, hogy az álprofiloknak sikerült-e  a Hamász számára hasznos hírszerzési információkhoz jutni.

Az átverés részeként a terroristák először megpróbálták elnyerni a katonák bizalmát, majd a beszélgetést a hadseregben végzett tevékenységeikre terelték, fényképeket, videókat és írásos információkat kérve hollétük és egységük meghatározásához.

Az IDF szerint a hamis közösségimédia-profilok további hamis profilokkal voltak kapcsolatban, amelyek rokonoknak és barátoknak adták ki magukat, hogy „erősítsék hitelességüket”.

Az IDF szerint az izraeli hatóságok a közösségi oldalakkal együttműködve dolgoznak az álprofilok letiltásán.

Sikerült a bekerítés: az IDF elkezdte módszeresen felszámolni Gázában a Hamászt

Terroristák százaival végeztek az izraeli csapatok az elmúlt napokban. Az IDF vezérkari főnöke bejelentette Gázaváros bekerítését.

Hamász: újra és újra meg fogjuk ismételni az október 7-i mészárlást!

A terrorszervezet egyik képviselője szerint ők a „megszállás áldozatai”, ezért senki nem hibáztathatja őket…