Sikerült a bekerítés: az IDF elkezdte módszeresen felszámolni Gázában a Hamászt

Terroristák százaival végeztek az izraeli csapatok az elmúlt napokban. Az IDF vezérkari főnöke bejelentette Gázaváros bekerítését.

Az IDF csapatai továbbra is heves csatákat vívnak a Hamász terroristái ellen a Gázai övezetben, miközben fegyvereket keresnek, és módszeresen semmisítik meg a terrorista infrastruktúrát és a Hamász harcosait.

Ezen túlmenően a légierő repülőgépei számos katonai vezetési és irányító központra csaptak le, amelyeket a Hamász magas rangú tagjai használtak.

A szárazföldi csapatok támogatására tett erőfeszítések részeként az izraeli haditengerészet is kiveszi a részét a harcokból és csapást mért a Hamász által használt katonai létesítményekre.

Israel Defense Forces on Twitter: „Over the last day, during ground operations:🔻Numerous Hamas terrorists have been eliminated.🔻The IAF struck terrorist targets and infrastructure.🔻IDF combat forces struck approximately 300 targets, including:* Anti-tank missiles posts.* Rocket launch posts.*… pic.twitter.com/RymFDCFrw1 / Twitter”

Over the last day, during ground operations:🔻Numerous Hamas terrorists have been eliminated.🔻The IAF struck terrorist targets and infrastructure.🔻IDF combat forces struck approximately 300 targets, including:* Anti-tank missiles posts.* Rocket launch posts.*… pic.twitter.com/RymFDCFrw1

Herzi Halevi, az IDF vezérkari főnöke csütörtök este nyilatkozott a médiának, amelynek során figyelmeztetést küldött a Hezbollahnak is.

„Háború kellős közepén vagyunk. Újabb jelentős lépést tettünk előre, és erőink most a Gázai övezet északi részének szárazföldi hadműveletét hajtják végre.

Az elmúlt napokban IDF-katonák tevékenykedtek Gázavárosban, több irányból bekerítve azt”

– mondta Halevi.

„Erőink egy kiépített, sűrű, összetett terepen harcolnak, ami nagy profizmust és bátorságot igényel. A szárazföldi erőket precíz hírszerzés, valamint légi és tengeri támogatás is segíti” – tette hozzá a vezérkari főnök.

Hamász: újra és újra meg fogjuk ismételni az október 7-i mészárlást!

A terrorszervezet egyik képviselője szerint ők a „megszállás áldozatai”, ezért senki nem hibáztathatja őket…

Készülnek a tervek: mi lesz Gázával a Hamász megbuktatása után?

A Bloomberg forrásai szerint az Egyesült Államok és Izrael több lehetőséget is vizsgál Gáza jövőjével kapcsolatban.