Rishi Sunak: Teljes mértékben támogatjuk Izrael önvédelemhez való jogát

Rishi Sunak brit miniszterelnök közös sajtótájékoztatót tart Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, a kétnapos látogatás során folytatott megbeszéléseket követően.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök csütörtök délután közös nyilatkozatot adott Rishi Sunak brit miniszterelnökkel:

„A Hamász az új nácik, az új ISIS” – mondta Netanjahu.

„Nagy-Britannia harcolt a nácik ellen. A világ kiállt mellettük a legsötétebb órájukban. Ezért kell most is összefognunk és győznünk. Harcolnunk kell, és győzni fogunk”.

Arra is figyelmeztetett, hogy a háború hosszú lesz, de a Hamászt meg kell semmisíteni.

Sunak hangsúlyozta:

„Teljes mértékben támogatjuk Izrael jogát, hogy megvédje magát, hogy a Hamász után menjen, és hogy visszaszerezze túszul ejtett izraelieket”.

„Szemben a Hamásszal, Izrael mindent megtesz, hogy ne essen baja a civileknek. Ezt köszönjük, és növeljük a régiónak nyújtott segélyeinket”

– tette hozzá, megjegyezve, hogy

„a palesztin nép is a Hamász áldozata”.

„Netanjahu miniszterelnök Izrael legsötétebb órájának nevezte ezt. Büszkén állok ma önök mellett, a legsötétebb órájukban” – fogalmazott Sunak.

Megvadultak a tunéziaiak: felgyújtott egy zsinagógát a tomboló tömeg

A támadás pár órával azután történt, hogy a nemzetközi média hamisan az IDF-et vádolta a gázai kórházat ért robbanásért.