Még a héten Izraelbe látogathat Biden

Izraeli és amerikai sajtóértesülések szerint Joe Biden amerikai elnök a héten közel-keleti látogatást fontolgat, amelynek keretében Izrael mellett Egyiptomba és számos más országba is elmenne — számol be a The Jerusalem Post.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök vasárnap esti telefonbeszélgetésében hívta meg Joe Biden amerikai elnököt, hogy a héten látogasson el Izraelbe.

Biden a Fehér Házból kiszivárgott hírek szerint hajlik arra, hogy elfogadja a meghívást.

Egy amerikai forrás a Walla! izraeli hírközpontnak elmondta, hogy a közel-keleti látogatás keretében az amerikai elnök Izrael mellett Egyiptomba és számos más országba is ellátogatna.

Netanjahu vasárnap este ötödik alkalommal beszélt Bidennel a Gázai övezetben kitört háború kitörése óta. A miniszterelnöki hivatal közölte, hogy „Netanjahu megköszönte Bidennek az Izrael Államnak nyújtott feltétel nélküli amerikai támogatást és az önvédelemhez való jogát”.

Biden látogatása Anthony Blinken amerikai külügyminiszter és Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter múlt heti szolidaritási látogatását követné.

Joe Biden amerikai elnök egyetértett azzal, hogy „a Hamászt meg kell szüntetni”, de a CBS amerikai hírcsatorna „60 Minutes” című műsorának vasárnap este adott interjújában hangsúlyozta, hogy a végső békét a palesztin államisághoz vezető út teremtheti meg.

Joe Biden figyelmeztette Izrael ellenségeit, katonai támogatást ígért az IDF-nek

Az amerikai elnök ígéretet tett arra, hogy a zsidó állam meg fog kapni minden segítséget, amire szüksége van.