Felszámolná a borzasztó San Franciscó-i közállapotokat a Levi’s zsidó örököse

Daniel Lurie úgy döntött, hogy elindul a kaliforniai nagyváros polgármesteri székéért.

Lurienak nagy kihívásokkal kell szembenéznie, ha vezetni szeretné a kaliforniai várost. San Francisco lakossága a világjárvány idején meredeken csökkent; a technológiai gazdaság, amelyre az adóbevételek nagy része épül, ingatag; a rengeteg betörés, a hajléktalanok és a kábítószer-járvány pedig nyugtalanítja a helyieket, és országos szinten aláássa a város megítélését.

Lurie London Breed polgármester kihívója lesz, aki jövőre indul második ciklusára. Lurie korábban nem politizált. A kampányát bejelentő videóban kiemelte a közbiztonságot, a megfizethető lakhatást és a „szabadtéri drogkereskedelem korszaka” elleni küzdelmet.

„Ha azt mondom, hogy tenni fogok valamit, akkor azt meg is teszem, és mindenkit magammal viszek”

– mondta a 46 éves Lurie a kedden közzétett videóban. „Szeretem ezt a várost, de amit San Francisco utcáin látunk, az nem progresszív”.

Bár Lurie-t nem ismerik széles körben a San Franciscó-iak, családjának története mélyen gyökerezik, és vagyonuk révén a helyi és a zsidó közösségben is kiemelkedő szerepet játszanak.

Édesanyja, Mimi Haas milliárdos, aki a Levi Strauss & Co. 16%-át birtokolja, és évekig a cég igazgatótanácsában ült.

Lurie édesapja, Brian Lurie rabbi 1974 és 1991 között volt a San Franciscó-i székhelyű Zsidó Közösségi Szövetség igazgatója volt. Az 1990-es évek végén öt éven át volt a San Franciscó-i Zsidó Múzeum elnöke, amikor az egy kis intézményből a Kortárs Zsidó Múzeummá alakult át. Később az Új Izrael Alap elnöke volt.

Daniel Lurie önéletrajzában szerepel, hogy 2016-ban a Super Bowl 50 rendezőbizottságának elnöke volt. A bizottság milliókat gyűjtött jótékonysági célokra.

2005-ben szerzett mesterdiplomát közpolitikából a Berkeley-i Kaliforniai Egyetemen, és még ugyanebben az évben megalapította a Tipping Point Communityt, amely több mint 350 millió dollárt adott olyan szervezeteknek, amelyek a szegénység elleni küzdelemben vesznek részt a lakhatás, a kora gyermekkori oktatás és foglalkoztatási lehetőségek megteremtése révén.

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

A farmernadrág zsidó atyja: Levi Strauss

A figyelmes és jó üzleti érzékkel rendelkező Straussnak feltűnt, hogy a vásárlói által hordott pamutnadrágok gyorsan elhasználódnak, tönkremennek.