Kiderült egy európai bíróról, hogy gyűlöli a zsidókat

„Amíg a zsidó hatalmat nem nevezik meg rákos daganatnak, addig nincs remény a fehér faj számára” – írta Boštjan Zupančič.

Az Emberi Jogok Európai Bírósága, amely több mint 46 országban rendelkezik joghatósággal, és amelynek döntései jogilag kötelező érvényűek az Európai Unió mind a 27 tagállamára nézve.

Most a bíróság legtöbb időt hivatalban töltő bírójáról kiderült, hogy szélsőségesen antiszemita nézeteket vall.

Boštjan Zupančič, aki 1998 és 2016 között volt bíró, a közösségi médiában többek között azt írta, hogy a zsidó nép „a nyugati civilizáció központi ellensége”.

Zupančič, aki az ENSZ Kínzás Elleni Bizottságának alelnöke is volt, azt állította, hogy a német zsidóknak „mindenféle szexuális perverzió, szadizmus, mazochizmus, rengeteg homoszexualitás” köszönhető Adolf Hitler hatalomra jutása előtt, és hogy „német apák milliói vesztették el jövedelmüket, vagyonukat és megtakarításaikat ezen zsidó bankár-gengszterek miatt”.

Ezen kívül azt is állította, hogy „a zsidó háború a fehérek ellen áll a Nyugat felgyújtása mögött, és ha a zsidó hatalmat nem nevezik rákos daganatnak, akkor nincs remény a fehér faj számára”.

Harminc évvel ezelőtti antiszemita szórólapok miatt áll a bál Bajorországban

A leggazdagabb német tartomány miniszterelnök-helyettesét egy középiskolai ügy miatt vették elő.

Jonathan Turner, a UK Lawyers for Israel vezérigazgatója elmondta, hogy szervezete megvizsgálja, „hogy az Emberi Jogok Európai Bíróságának bármely olyan ítéletét, amelyben Boštjan Zupančič részt vett, felül kell-e vizsgálni. Ezek közé tartozhat a Cha’are Shalom ve Tsedek v. Franciaország a kóser vágás jogszerűségéről; a PETA Deutschland v. Németország a holokauszt és az állatokkal való bánásmód összehasonlításáról; a M’Bala M’Bala v. Franciaország az antiszemita nézetekről és a szólásszabadságról; valamint több per a náci Németország által elkobzott zsidó vagyon visszaszolgáltatásáról.

Eközben az Izrael-párti konzervatív Európai Jog és Igazságosság Központ, a JC leleplezése után törölte Zupančičot az ösztöndíjprogramjából.

„Az antiszemitizmusnak nem szabadna teret engedni, különösen nem az emberi jogi intézményeken belül”

– mondta Gregor Puppinick igazgató, hozzátéve, hogy Zupančič korábban „jó hírnévnek örvendett a bíróságon”.

Zupančičot a héten ideiglenesen kizárták X-fiókjából (Twitter) is, azzal az indokkal, hogy posztjai megsértették a platform szabályait.

Az európai szélsőbaloldal felelős az antiszemitizmus normalizálásáért

Az amerikai zsidó közösség sokat tanulhat az európai zsidó közösségek tapasztalataiból – írja az ADL.