A kristályéjszakához hasonlította a covid-oltást az AfD egyik politikusa

Pénzbüntetést kapott Florian Jäger, miután a német oltási kampányt a nácik rémtetteihez hasonlította.

Florian Jäger, aki a német parlament, a Bundestag tagja volt, 2021-ben egy videót tett közzé Facebook-oldalán, amelyben azt állította, hogy a német kormány COVID-intézkedései a német zsidók elleni 1938-as kristályéjszakai terrorkampányhoz hasonlíthatók.

Jäger jelenleg az AfD elnöke a München melletti Fürstenfeldbruck körzetében.

1938. november 9. és 10. között tartó kristályéjszaka során Hitler náci rezsimje országszerte megrongálta a zsidó tulajdonban lévő üzleteket, épületeket és több mint 250 zsinagógát.

Harmincezer zsidó férfit tartóztattak le és zártak koncentrációs táborokba, továbbá Hitler SA-jának verőlegényei számos zsidót bántalmazták és gyilkoltak meg ez idő alatt.

A müncheni bírósági tárgyaláson Andreas Franck ügyész, a bajor igazságszolgáltatás antiszemitizmusügyi biztosa azzal érvelt, hogy Jäger szándékosan gyűlöletkeltésre törekedett.

Most már biztosan rendőrőrs lesz Adolf Hitler szülőházából

Kevesebb mint két hónappal az átalakítás megkezdése előtt az emberek többsége nem ért egyet a tervvel.

„Politikusként pontosan tudta, hogy hol vannak égető problémák, és a videójával olajat öntött a tűzre”

– mondta.

„Ha a holokausztot önkényes összehasonlítási tárggyá degradálják a nemkívánatosnak vélt intézkedésekkel szemben, akkor a zsidó emberek antiszemita támadásokkal szembeni védelmét is csökkentik” – tette hozzá.

Frank Miksch, a Jägert képviselő ügyvéd azonban azt mondta, hogy Jäger nem antiszemita és nem is náci szimpatizáns, hanem az AfD „liberális részéhez” tartozik.

Jäger szintén tagadta az ellene felhozott összes vádat, és a bírósági tárgyalás előtt azt mondta, hogy „Izrael az egyik szenvedélye”.

A bíróság úgy ítélte meg, hogy a megjegyzések gyűlöletkeltésnek minősülnek, és Jägert 2700 eurós pénzbüntetés megfizetésére ítélte.

Antiszemita támadás ért egy, a fiával sétáló zsidó férfit Berlinben

Egyre gyakoribbak az antiszemita bűncselekmények Németországban.