Antiszemita támadás ért egy, a fiával sétáló zsidó férfit Berlinben

A hétvégén folytatódott az antiszemita támadások sorozata Berlinben, amikor egy 37 éves, fiával sétáló zsidó férfit erőszakosan megtámadtak egy metróállomáson — jelenti honlapján az Európai Zsidó Kongresszus.

A támadás akkor történt, amikor a férfi és fia a német főváros Prenzlauer-Berg kerületének egyik főutcáján sétált. Egy 61 éves férfi, akit később a rendőrség őrizetbe vett, odalépett az apához, és a helyi média szerint „tiszteletlenül” beszélt hozzá, de a pár nem vett tudomást róla, és folytatta útját.

Amikor azonban az apa és fia később a délután folyamán visszatértek ugyanarra a helyre, hogy a Storkower Strasse metróállomásról felszálljanak egy vonatra, ugyanaz a férfi ismét odalépett hozzájuk.

A szemtanúk beszámolói szerint ököllel nyakon ütötte az apát, és antiszemita sértéseket üvöltött, mielőtt elmenekült.

A férfit nem sokkal később rendőrök fogták el.

Az alkoholszondás vizsgálat kimutatta, hogy a férfi ittas volt. Most gyűlölet-bűncselekményekkel kapcsolatos vádakkal néz szembe.

Berlinben az elmúlt hetekben több antiszemita támadás történt, miközben az antiszemita agitáció és az erőszak általános növekedése Németország-szerte tapasztalható.

A hónap elején egy 19 éves izraeli férfit, aki a barátnőjével sétált, három arabul beszélő férfi megvert, miután meghallották, hogy héberül beszél a mobiltelefonján.

Annak ellenére, hogy Németországban évről évre folyamatosan nő az antiszemita megnyilvánulások száma, sok tisztviselő úgy véli, hogy az incidensek valódi száma sokkal magasabb, mivel sok áldozat nem kíván bejelentést tenni a hatóságoknál.

„Nem hiszek a németekben” — holokauszt-tagadókat pellengéreznek

A The Onion című szatirikus kiadvány csütörtökön közzétett egy videót, amelyben fiktív holokauszttagadókat kérdeztek arról, miért nem hisznek abban, hogy a holokauszt megtörtént.