Palesztin merényleteket méltat az iráni vezetés

„Ezek a győzelmek a baráti országokkal és nemzetekkel, különösen Iránnal való egység és összehangolódás révén valósultak meg” – mondta Iszmail Haníje Hamász-vezető Iszmail Haníje Khamenei ajatollah egyik főtanácsadójának.

Egy magas rangú iráni tisztviselő nemrégiben dicsérte és bátorította a palesztin és libanoni terrorcsoportok Izrael elleni támadásait.

Ali Akbar Velayati, Ali Khamenei iráni legfelsőbb vezető egyik főtanácsadója a beszámolók szerint az elmúlt hetekben telefonbeszélgetések sorozatában beszélt Iszmail Haniyeh Hamász-vezérrel, Ziad al-Nakhala Iszlám Dzsihád főtitkárral és Naim Kasszem sejkkel, a Hezbollah második emberével.

„Nagyon örülünk a közelmúltbeli győzelmeinek, és reméljük, hogy ezek a győzelmek folytatódnak”

– mondta Haniyehnek.

„Bármilyen erőfeszítést is tesz a cionista rezsim önmaga megőrzésére, az vereséggel találkozik, és végül még több kihívással és csalódással fog szembesülni”

– állította Velayati.

„A győzelem kétségtelenül a tiétek” – tette hozzá.

Velayati a Nakhalával folytatott telefonbeszélgetés során a „végső győzelmet” is biztosította, mondván, hogy az a palesztin terrorcsoportok és a Hezbollah „egységének” eredményeként az fog bekövetkezni.

Az iráni tisztségviselő gratulált Kaszemnek is a Hezbollah „közelmúltbeli győzelmeihez” és ahhoz, amit a terrorcsoportnak a második libanoni háború évfordulója alkalmából az izraeli erők elleni vereségnek nevezett.

Az iráni tisztségviselő gratulált Kaszemnek a Hezbollah „közelmúltbeli győzelmeihez” és ahhoz, amit úgy jellemzett, hogy a terrorcsoport legyőzte az izraeli erőket a második libanoni háború évfordulója alkalmából.

A félhivatalos Tasnim hírügynökség, amely az Iszlám Forradalmi Gárdához kötődik, idézte Velayatit, aki szerint

a Hezbollahot „a harc zászlóvivőjének tekintik Libanonban és a muszlim világban”.

A terrorszervezet vezetői a maguk részéről megköszönték Irán támogatását.

„Ezek a győzelmek a baráti országokkal és nemzetekkel, különösen Iránnal való egység és összefogás miatt valósulhattak meg” – mondta Haniyeh.

„Ha Isten is úgy akarja, legyőzzük a cionista rezsimet, és amit az ellenállás Ciszjordániában elért, az folytatódni fog”.

Kasszem szerint Irán támogatása „kétségtelenül fontos szerepet játszott ezekben a győzelmekben”.

Hétfőn Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök és Yoav Gallant védelmi miniszter azzal vádolta az Iszlám Köztársaságot, hogy ő szervezte meg a palesztin terrorizmus legutóbbi fellángolását, amelyben alig 72 óra alatt három izraeli meghalt és egy súlyosan megsebesült.

Csak további terrorizmushoz vezet, ha Irán több amerikai dollárt kap

Hatmilliárd dollárt és a szankciók enyhítését ígérte Amerika Iránnak öt amerikai túszért cserébe.