„Akik szeretik Izraelt, nem beszélnek az elköltözésről”

„Az áttelepülés azt jelenti, hogy nincs érzelmi kötődésem az itteni földhöz” – mondja Dr. Mordechai Kedar.

Dr. Mordechai Kedar Közel-Kelet szakértő egy podcastban reagált az igazságügyi reformot ellenzők fenyegetéseire, miszerint elhagyják Izraelt, ha a reformot elfogadják.

„Egész nap elköltözésekről hallunk. Mi az az elköltözés? Mintha csak addig lennék itt, amíg nekem kényelmes és jó. Nincs érzelmi kötődésem az itteni földhöz”

– mondta Dr. Kedar, aki a helyzetet egy férfi és egy nő közötti szerelemhez hasonlította.

„Nem mondod azt valakinek, akivel élsz, hogy csak addig vagyok veled, amíg csinálsz nekem egy csésze kávét reggelente – vagy el fogok költözni valaki máshoz. Mert ha az, ami itt tart, az az iránta érzett szeretet, akkor a kávéval vagy kávé nélkül is szereted. Ez az a szeretet, amely nem függ semmitől.”

Az izraeli progresszió lázadása a népszuverenitás ellen

Az izraeli progresszió nem akarja kiengedni a markából a választáson alapuló népszuverenitási rendszer egésze fölötti választásfüggetlen uralmát.

„Abban a pillanatban, amikor valaki azt mondja, ha az ország nem pontosan olyan, amilyennek ő akarja, akkor diktatúrává válik – ami egyébként badarság – akkor Kanadába költözik, vagy Európába – ez azt jelenti, hogy a szeretet függ valamitől. Ha ez a valami eltűnik, a szeretet is eltűnik”.

Az IDF-ben való szolgálat megtagadásával kapcsolatban Dr. Kedar azt elmondta, hogy ő is tartalékosként szolgált.

„Annak ellenére, hogy már majdnem 71 éves vagyok. Megkértek, ezért jelentkeztem önként a tartalékosok közé. A tartalékosoknál vagyok, függetlenül a kormánytól, függetlenül attól, hogy ki a parancsnok és mit akar vagy mit nem akar. Amíg az IDF hív – addig megyek”

– mondta.

Rajong a judaizmusért az argentin Donald Trump

Az elnökválasztáson induló Javier Milei azt is jelezte, hogy Jeruzsálembe fogja költöztetni az argentin nagykövetséget.