Canossa-járásba kezdett egy demokrata politikus az izraeli útja után

Sylvia Santana, Michigan állam szenátora azt mondta, hogy „nagyobb körültekintést kellett volna tanúsítania”, mielőtt elutazott Izraelbe – számolt be az esetről a The Jerusalem Post.

Sylvia Santana Michigan állam szenátora csütörtökön bocsánatot kért Izraelbe tett útja miatt.

A Dearborn Press & Guide című lap szerint Santana azután tett így, hogy visszajelzéseket kapott az izraeli látogatás miatt a Dearbornt és Dearborn Heightsot is magában foglaló körzetében élő arab-muszlim közösség tagjaitól.

Santana azt mondta, hogy „nagyobb körültekintést kellett volna tanúsítania”, amikor elfogadta a meghívást a Michigani Zsidó Szövetség által támogatott látogatásra.

„A választóim, különösen az arab/muszlim közösséghez tartozók tudomására jutott, hogy nemrégiben állami szenátorként Izraelben jártam. Ezt az utat az állami törvényhozóknak ajánlották fel, hogy többet tudjanak meg Michigan és Izrael kapcsolatáról”.

Bojkottálja az izraeli elnököt az anticionista demokrata politikus

Jichák Herzog jövő szerdán mond beszédét az amerikai Kongresszus előtt.

„Miután beszéltem a közösség tagjaival, felismertem, hogy jelenlétem ezen az utazáson sokakban haragot és csalódást váltott ki az arab/muszlim közösségben.

Ezért őszintén bocsánatot kérek, bocsánatukat kérem, és remélem, hogy megértik, hogy nem volt rosszindulatú szándékom.

Nincs olyan tökéletes szó, amely valóban tükrözné a szívemben lévő érzéseket. Egyetlen célom az volt, hogy megismerjem világunknak ezt a régióját, és jobban megértsem a Michiganhez kapcsolódó ügyeket.”

Santana azt is mondta, hogy útmutatást kellett volna kérnie a muszlim közösség vezetőitől, mielőtt útnak indult.

„Remélem, hogy azok, akik ismernek, továbbra is támogatni fognak, és elgondolkodnak az elkötelezettségemen és mindazon, amit együtt elértünk” – írta.

„Most jobban megértem, mint korábban, hogy ez az utazás milyen fájdalmat, érzékenységet és mélyen gyökerező érzelmeket váltott ki”.

Trump a zsidó szavazóknak: Biden nem kedvel titeket, aktívabbnak kell lennetek!

Az Izrael Örökség Alapítvány gáláján felszólaló Donald Trump volt elnök felszólalt arra figyelmeztetett, hogy csökken Izrael támogatottsága.