Bojkottálja az izraeli elnököt az anticionista demokrata politikus

Az Izrael-ellenes álláspontjáról ismert Ilhan Omar demokrata képviselő bejelentette, hogy bojkottálni kívánja az Izrael elnökének, Jichák Herzognak az amerikai kongresszus jövő hétre tervezett ülésén elmondandó beszédét.

Az izraeli kormányt ostorozó hosszú Twitter-bejegyzésben Omar azt írta: „kizárt, hogy részt vegyek egy olyan elnök közös ülésszakon elhangzó beszédén, akinek az országa kitiltott engem, és megtagadta Rashida Tlaibtól, hogy láthassa a nagymamáját”.

„Jichák Herzog izraeli elnök beszéde Izrael történetének legjobboldalibb kormánya nevében hangzik el, egy olyan időszakban,

amikor a kormány nyíltan ígéri, hogy „szétzúzza” a palesztinok államisággal kapcsolatos reményeit – lényegében szöget üt a béke és a kétállami megoldás koporsójába”

írta Omar.

Herzog jövő szerdán tartja az Izrael fennállásának 75. évfordulóját ünneplő beszédét a Kongresszus előtt. Herzogot még tavaly, Nancy Pelosi demokrata házelnök hívta meg, amit az év elején Kevin McCarthy jelenlegi republikánus házelnök is támogatott.

Trump a zsidó szavazóknak: Biden nem kedvel titeket, aktívabbnak kell lennetek!

Az Izrael Örökség Alapítvány gáláján felszólaló Donald Trump volt elnök felszólalt arra figyelmeztetett, hogy csökken Izrael támogatottsága.