Még épp időben: veszélyes terroristákat likvidált az IDF

Izraeli katonák lelőttek három, merényletre készülő palesztint Júdea-Szamáriában – közölte az izraeli katonai rádió vasárnap.

A tájékoztatás szerint a három férfi egy Dzsenínben működő terrorista sejt tagja volt. Autójukra a település határában nyitottak tüzet a biztonsági erők.

A terroristák éppen úton voltak, hogy egy merényletet kövessenek el.

„A terrorista sejt vezetőjét, Naif Abu Tszuikot megölték. A dzseníni menekülttábor 26 éves lakója volt” – derült ki a hadsereg közleményéből, amely „vezető katonai ügynökként” jellemezte a férfit.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök méltatta az izraeli biztonsági erőket, mondván, Izrael „továbbra is minden időben és mindenhol fel fog lépni azokkal szemben, akik meg akarnak ölni”.

Hazem Kászem, a Gázai övezetet uraló radikális Hamász palesztin mozgalom szóvivője közölte, hogy a három palesztin halálát meg fogják bosszulni.

„Az ellenség, amely meggyilkolt hármat palesztin népünkből, meg fog fizetni bűneiért” – tette hozzá.

Szombat este egy Dzsenínből származó palesztin Tel-Avivban agyonlőtt egy biztonsági őrt, egy másik biztonsági pedig végzett a támadóval. Ez idén már a negyedik terrortámadás volt Tel-Avivban.

A zsidó terrorizmus veszélyeire figyelmeztet a volt izraeli védelmi miniszter

Beni Ganz szerint a burkai összecsapáshoz hasonló incidensek „arra kényszerítik az IDF-et, hogy az izraelieket üldözze ahelyett, hogy megvédje őket”.