A zsidó terrorizmus veszélyeire figyelmeztet a volt izraeli védelmi miniszter

Beni Ganz szerint a burkai összecsapáshoz hasonló incidensek „arra kényszerítik az IDF-et, hogy az izraelieket üldözze ahelyett, hogy megvédje őket”.

Beni Ganz volt védelmi miniszter vasárnap reggel bírálta az izraeli kormány azon tagjait, akik szerinte támogatják azokat a jobboldali aktivistákat, akik az elmúlt hetekben arab falvakban randalíroztak Júdea és Szamária területén.

„Veszélyes zsidó nacionalista terrorizmus bontakozik ki előttünk – házak és járművek felgyújtása, lövöldözés, és számos olyan eset, amikor a törvényt a saját kezükbe veszik, hogy az IDF katonáit is bántják”

jelentette ki Ganz.

Az arab randalírozók és zsidó lakosok közötti összecsapással kapcsolatban, amelyben pénteken egy arab férfi meghalt, egy zsidó pedig súlyosan megsebesült, azt mondta:

„A burkai incidens, bármilyen körülmények álljanak is mögötte, olyan események láncolatához csatlakozik, amelyek arra kényszerítik az IDF-et, hogy az izraelieket üldözze ahelyett, hogy megvédje őket”.

Újabb terrortámadás, ezúttal Tel-Avivban csapott le az Iszlám Dzsihád

Egy háromgyerekes családapával végzett a palesztin terrorszervezet támadója.

Ganz azt állította, hogy „az ára annak, hogy nemzeti vezetésünk hallgat, hogy a politikai rendszer vezetői nem támogatják a biztonsági erőket, és hogy a kormány és a koalíció tagjai támogatják ezeket a szélsőségeseket – egy olyan folt, amelyet nem lehet eltüntetni, és amely veszélyt jelent a biztonságunkra”.

Szombat este öt nappal meghosszabbították Elisa Jered és Jehiel Indor letartóztatását, akiket azzal gyanúsítanak, hogy részt vettek egy 19 éves palesztin arab halálában pénteken a Rámalláhhoz közeli Burka faluban.

Az incidens akkor kezdődött, amikor zsidók egy csoportját palesztin arab randalírozók megtámadták. Indort, akit súlyos fejsérüléssel kórházba szállítottak, azzal gyanúsítják, hogy ő adta le azt a lövést, amely megölte az arab randalírozót.

Az izraeli védelmi miniszter egységkormányt akar – a vallásos cionisták nélkül

Joáv Gallant teljesen átrendezné az izraeli kormánykoalíciót.