Újabb terrortámadás, ezúttal Tel-Avivban csapott le az Iszlám Dzsihád

Belehalt sebesülésébe az a férfi, aki a Tel-Aviv főutcáján szombaton kitört lövöldözésben sérült meg – közölte a kórház, ahová a férfit újraélesztés után életveszélyes állapotban beszállították.

A 42 éves áldozat az Icsilov kórház tájékoztatása szerint biztonsági őr volt, három lány édesapja.

Az izraeli rendőrség közölte, hogy lelőtték a támadót, aki szintén meghalt a kórházban.

A lövöldöző egy 27 éves palesztin férfi volt Dzsenínből.

A férfinél egy irat volt, amely szerint öngyilkosságot kívánt elkövetni és mártírrá válni

– közölte Kobi Sabtai rendőrfőnök a Times of Israel című lappal a támadás helyszínén.

A férfi az Iszlám Dzsihád iszlamista szervezet tagja volt.

A terrortámadás akkor történt, amikor a rendőrök felfigyeltek a gyanúsan viselkedő férfire, aki tüzet nyitott, és egyiküket súlyosan megsebesítette. A másik városi rendőr gyorsan reagált és ártalmatlanná tette a támadót.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök később elismerését fejezte ki a tel-avivi városi rendőrség járőrének az éberségéért és az elszántságáért.

A Gáza övezetet irányító Hamász palesztin terrorszervezet egyik vezetője „hősies cselekedetnek és a két palesztin fiatal pénteki meggyilkolására adott természetes reagálásnak” nevezte a támadást.

A lövöldözés egy nappal azután történt, hogy egy tizenkilenc éves palesztin fiút izraeli telepesek agyonlőttek, és több társát megsebesítették egy Rámalláh közelében fekvő palesztin faluban, ahol két járművet felgyújtottak. A támadással gyanúsított két férfit őrizetbe vették a rendőrség tájékoztatása szerint.

Egy hónappal ezelőtt egy palesztin terrorista a tömegbe hajtott Tel-Avivban, több embert megsebesítve.  Az év eleje óta huszonhárom izraeli, egy ukrán és egy olasz halt meg palesztinok által elkövetett támadásokban.

Ugyanebben az időszakban 169 palesztin halt meg, többségük izraeli katonai műveletekben, illetve a saját erőszakos összecsapásaikban vagy támadásaikban. A többségük fegyveres harcos, de polgári személyek is gyakran életüket veszítik katonai műveletek során.

Palesztin terroristát ünnepeltek a német adófizetők pénzéből

A közpénzekből működő Rosa Luxemburg Alapítvány újra hozta formáját.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.