Az év botránya: szabadlábon a német nőket erőszakoló afgán migráns

Szabadon engedett a regensburgi kerületi bíróság egy Mohammad M. nevű 23 éves afgán migránst, miután beismerte, hogy öt fiatal nőt molesztált és fogdosott, közülük egyet pedig brutálisan meg is erőszakolt – számolt be a vérlázító esetről a Bild. A döntés hatalmas felháborodást és hitetlenkedést váltott ki a német közvéleményben.

Mohammad M. 2015-ben érkezett Németországba, és eleinte úgy tűnt, hogy sikeresen beilleszkedett a társadalomba. Tanulmányi téren kitűnt, a középiskolát kitűnő eredménnyel végezte el, és szakmunkásképzőt is végzett. Egy fűtésszerelőnek dolgozott, szabadidejében sportolt, aktívan részt vett egy helyi futballklub életében.

Amikor azonban alkoholt fogyasztott, erőszakos és veszélyes lett.

A Mohammad M. egy alkalommal erőszakkal megcsókolt és megsimogatott egy lányt a ruhája alatt egy vasútállomás közelében, és csak akkor hagyta abba, amikor a lány ellenállt. Egy másik eset során megerőszakolt egy 16 éves lányt, miután az többször visszautasította a közeledését. Ezenkívül egy vasúti aluljáróban orális szexet követelt egy nőtől, és agresszióhoz folyamodott, amikor a nő visszautasította. Ez csak néhány az ellene felhozott vádak közül.

Annak ellenére, hogy Mohammad M. beismerte tettét, védői megdöbbentő módon azt állították, hogy ő a sikeres integráció „példaképe”.

A bűncselekmények súlyossága ellenére a bíró a vádlott tanulmányi eredményei és a német társadalomba való állítólagos beilleszkedésére hivatkozva 22 hónapos felfüggesztett büntetést és egy úgynevezett „agresszióellenes tanfolyamon” való részvételt szabott ki Mohammadra.

Németországban 2015 óta brutálisan megugrott a nemi erőszakok száma, 2022-ben rekordmagas, 789 esetet jelentettek. A bűncselekmények felét külföldiek, elsősorban szíriaiak és afgánok követték el.

A német humanizmus igazi ára

A korlátlan migráció elsődleges és hosszútávú terhei képezik a német állam egyre drámaibb eladósodásának egyik fő forrását. De még magasabb ár a szülőföld elvesztése.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.