Élen járt az iráni nők megbüntetésében, kiderült, hogy a férfiakat szereti

Kínos videó került fel az internetre az iráni iszlamista rezsim egyik magas rangú tisztviselőjéről.

Felfüggesztették állásából Rezza Teskattit, az iráni iszlamista rezsim magas rangú tisztviselőjét, miután egy kínos videó került fel róla az internetre, amelyen egy másik férfival szexel – írja az izraeli Ynet.

A tisztviselő élen járt azon iráni nők elleni fellépésében, akik nem voltak hajlandóak a hidzsábot viselni.

Az iráni ellenzék gyakran vádolja képmutatással a teheráni iszlamista vezetést a mostanihoz hasonló esetek kapcsán.

A videoklipet alig két hónappal Mahsa Amini bekövetkezett halála által kiváltott országos tiltakozás évfordulója előtt tették közzé. A fiatal lányt az iráni erkölcsrendészet tartóztatta le, miután állítólag megsértette az ország öltözködési szabályait. Aminit nem sokkal később halálra verték.

A tiltakozások, amelyekben a nők vezető szerepet játszottak, gyorsan az 1979-es forradalom után hatalomra került iráni teokrácia megdöntésére irányuló felhívásokba torkolltak. A hatóságok kemény fellépéssel válaszoltak a tüntetésekre, több száz iráni tüntetőt lőttek le és vertek halálra az iszlamista rezsim biztonsági erői.

Az iráni erkölcsrendészet e hónap elején újra elkezdte végrehajtani a hidzsábra vonatkozó törvényeket, amelyeket a tiltakozások miatt függesztettek fel átmenetileg.

A homoszexuális kapcsolatok egybként Iránban törvényen kívüliek, és az iszlám törvények szerint halállal büntethetők. Az LMBTQ-közösség tagjait a rezsim üldözi, gyakran bujkálni kényszerülnek.

Az igazi szolgálólány meséje Iránban játszódik le

Miközben az amerikaiak atomalkut akarnak, és Macron mosolyogva ráz kezet Raiszival az ENSZ-ben Iránban egy fiatal lány gyilkossága után tömegek tüntetnek az elnyomó rezsim ellen.