A lubavicsi rebbe sírjánál imádkozott Robert Kennedy

Robert F. Kennedy Jr. demokrata elnökjelölt hétfőn magánlátogatást tett a lubavicsi rebbe sírhelyénél a New York-i Queensben található régi Montefiore temetőben.

John F. Kennedy egykori amerikai elnök unokaöccse a demokrata előválasztásokon Joe Biden elnök kihívójaként kampányol. A közvélemény-kutatások szerint népszerűbb a republikánusok, mint a demokraták körében.

Kennedy az imádkozás közben szürke kipát viselt a Rebbe nyughelyénél, amely évről évre tízezrek szent zarándokhelye. A közelmúltban New York kormányzója, Kathy Hochul, Eric Adams polgármester és izraeli miniszterek is meglátogatták.

Dov Hikind on Twitter: „STAY TUNED: I had the opportunity to meet and spend some time today with @RobertKennedyJr to discuss a wide range of issues from antisemitism to Israel and the radical Dems.The full interview will be released tomorrow though what I can tell you is that this man is no antisemite… pic.twitter.com/uqBF7ITQMk / Twitter”

STAY TUNED: I had the opportunity to meet and spend some time today with @RobertKennedyJr to discuss a wide range of issues from antisemitism to Israel and the radical Dems.The full interview will be released tomorrow though what I can tell you is that this man is no antisemite… pic.twitter.com/uqBF7ITQMk

Kennedy látogatásánál nem voltak jelen rabbik, sem a Chábád-Lubavics mozgalom hivatalos képviselői, azonban szóba elegyedett és fényképezkedett azokkal az emberekkel, akik éppen a sírhelynél tartózkodtak.

Elkísérte Dov Hikind, New York állam korábbi demokrata képviselője, aki interjút is készített Kennedyvel, melynek során szembesítette néhány ellentmondásos nyilatkozatával, például arról, hogy az „askenázi zsidók” a „legimmunisabbak” a Covid-19 ellen.

„Soha életemben egyetlen antiszemita szót sem mondtam”

– válaszolta kitérően Kennedy.

Kennedy elnök konteós unokaöccse szerint a koronavírus megkímélte a zsidókat

Az elnökségért is induló Robert Kennedy azt sejtette, hogy koronavírust úgy tervezték, hogy az askenázi zsidókat és kínaiakat megkímélje…

„Ő nem antiszemita”

– szögezte le Hikind a látogatás után.

Kennedy kifejezte támogatását Izrael iránt, hozzátéve:

„A progresszív demokraták Izrael nyílt ellenfeleivé váltak. Ez a legrosszabb következménye a woke kultúrának. Az Izraellel szembeni kritika hamis narratíva. Izrael az emberi jogok ragyogó csillaga a Közel-Keleten”.

Kennedy, aki környezetvédelmi jogász, Robert F. Kennedy volt amerikai szenátor és igazságügyi miniszter fia, aki maga is indult az elnökségért, mielőtt 1968 júniusában meggyilkolták.

A tragikus sorsú Robert Kennedy 1964-ben emlékezetes személyes látogatást tett a Rebbénél a Lubavicsi Világközpontban, Crown Heightsban. A Rebbe aggodalmát fejezte ki a városi bűnözés és az amerikai fiatalok riasztó bűnözése, különösen a kábítószerrel való visszaélés megugrása miatt. Arról is beszélt, hogy szükség van az értékalapú nevelésre, hogy megállítsák az züllési hullámot.

A Kennedy-klán különce, aki feltámasztaná a demokrata pártot

Bár sokan legyintenek az indulására, egy olyan Amerikában, amely megválasztotta Donald Trumpot, nem lehet csak úgy félresöpörni a Kennedy dinasztia legújabb elnök-jelöltjét.