Ajvé: újabb 10 ezer izraeli tartalékos dobta be a törölközőt

Benjamin Netanjahu miniszterelnök és Herzi Halevi vezérkari főnök állítólag vasárnap találkozik, hogy megvitassák a kérdést.

Mintegy 10 ezer izraeli tartalékos hagyta abba a szolgálatot, csatlakozva ezzel a légierő több mint 1000 tartalékosához, akik pénteken jelentették be ugyanezt.

„Ez az egyik legnehezebb este Izrael állam számára, de egyben az egyik legfontosabb is az állam történetében”

– mondta Eyal Neve, a Fegyvertestvérek nevű szervezet vezetője. „Mi mintegy 10 ezer tartalékost képviselünk, akik azt mondják a kormánynak, a védelmi miniszternek és a miniszterelnöknek, hogy a felelősség az önöké!

Ha azt akarjátok, hogy mellettetek álljunk, hiszen jobb- és baloldali kormányok alatt is szolgáltunk, akkor felszólítunk benneteket, hogy állítsátok le az igazságügyi reformot„.

„35 évig szolgáltam a légierőnél”

– mondta egy volt vadászpilóta. „A hadsereg a családom, és ez egy nehéz nap számunkra. A zsidóság és a demokrácia iránti mély elkötelezettség éltet minket. Nyilatkozatunk egyértelmű:

ha a kormány megsérti az alapvető értékeket és diktatúrává válik, nem fogunk szolgálni”.

„A számunkra legkedvesebb dologért harcolunk, hogy a gyerekeink továbbra is itt élhessenek” – mondta a Fegyvertestvérek egy másik vezetője, Ron Sheref. „Ez a kormány az állami értékek és az IDF szellemisége ellen harcol. Hihetetlenül sokan vannak itt az összes egységből. Itt mindenki Izrael népe, akik csak vissza akarnak térni egy demokratikus országban élni anélkül, hogy minden reggel arra ébrednének, hogy valaki fenyegeti őket és az alapvető értékeiket”.”

Az izraeli légierő ezer tartalékosa tagadta meg a további szolgálatot

Kötelességünk megakadályozni a Harmadik Szentély lerombolását! – írták.