Victor Joecks: Trumpnak nincs terve a 2024-es győzelemre, DeSantisnak van!

A republikánusoknak olyan elnökjelöltet kellene állítaniuk, akinek reális terve a győzelemre. Jelenleg ez nem Donald Trump ­– írja Victor Joecks a Las Vegas Review-Journalban megjelent cikkében.

Trump a hétvégén Las Vegasba látogatott. A látogatása előtt azt írtam, hogy választ kell adnia erre a kérdésre:

Tekintettel arra az állítására, hogy a 2020-as választásokat elcsalták – miközben ön volt az elnök -, hogyan fog nyerni 2024-ben?

Látogatása során Trump interjút adott Megan Barthnak a Nevada Globe-tól. A Barth ennek a kérdésnek egy változatát tette fel neki: „Hogyan fog nyerni 2024-ben, ha a rendszer az ön szavai szerint manipulált?”.

Trump így válaszolt:

„Ők csalók. Csalnak. Hazudnak. Szörnyűek. Remélni kell, hogy a bíróságok keményebbek lesznek”.

Ez nem válasz és nem stratégia, különösen, ha elfogadjuk Trump verzióját a 2020-ban történtekről.

Azt állítja, hogy a demokraták és a deep state ellopta azt a választást, de ezúttal a támogatói leszavazhatják ezt az erőltetett összeesküvést.

„Azt hiszem, legutóbb én nyertem. Azt hiszem, mindkét alkalommal nagy különbséggel nyertem” – mondta Trump.

Az Anonim Alkoholistáknál nem véletlenül az első lépés az, hogy be kell ismerned, hogy problémád van. Ha nincs probléma, nincs szükség változtatásra.

Ha Trump úgy gondolja, hogy 2016-ban és 2020-ban is megnyerte Nevadát, akkor nem fog változtatni. Ha nem változtat, harmadszor is elveszíti ezt az államot.

„Ha nem nyerjük meg ezt a választást, a közelgő 2024-es választást … akkor ez az ország nem lesz többé” – mondta Trump a beszédében.

Arra célzott itt – szándékosan vagy sem -, hogy a republikánusoknak olyan jelöltet kell állítaniuk, akinek reális esélye a győzelemhez. A tét túl nagy ahhoz, hogy másként cselekedjenek. Trump személyes szabadsága valószínűleg azon múlik, hogy 2024-ben is republikánus győz-e vagy sem.

Trump vs. DeSantis: Ha harc, hát legyen harc?

Letarolja-e Donald Trump a floridai kormányzót mielőtt az bejelentené az indulását? Hajdú Tímea írása.

Trump válaszai ebben a témában nem bizalomgerjesztőek. Az ingadozó szavazók alternatívát akarnak Joe Biden elnök szörnyű politikájával szemben, nem pedig olyasvalakit, aki a 2020-as események egy olyan változatához ragaszkodik, amelyet a legtöbb ingadozó választó elutasít.

Állítsuk szembe ezt Ron DeSantis floridai kormányzóval, aki egy idei interjúban azt mondta, hogy ellenzi a „ballot harvesting-et”, de nem fog hátrakötött kézzel harcolni.

Ballot Harvesting

A „ballot harvesting” a kitöltött levélszavazatok vagy levélben leadott szavazólapok összegyűjtését jelenti egy harmadik fél által, ahelyett, hogy a szavazók közvetlenül a szavazatgyűjtő helyekre juttatnák el azokat. Az Egyesült Államok egyes államaiban engedélyezett ez gyakorlat, ahol a levélben történő szavazás elterjedt, de néhány más államban törvények korlátozzák. A ballot harvesting kritikusai azt állítják, hogy ezzel a módszerrel nagyobb a valószínűsége a szavazatok eltulajdonításának vagy elcsalásának. Különösen a 2020-as választások kapcsán volt ez a gyakorlat elterjedt.

„Bármilyenek is legyenek a szabályok, republikánusként a mi felelősségünk, hogy azokat a saját előnyünkre használjuk ki”

– mondta DeSantis.

Támogatja az ember DeSantist vagy sem, de ez egy tényleges terv.

A másik módja annak, hogy rájöjjünk, hogy Trumpnak nehézségei lesznek a választáson, az, ha figyeljük, kit támad jelenleg a média. A Washington Post megpróbálta kicsúfolni DeSantis-t azért mert szerelmes a feleségébe (!), Casey-be. A The Atlantic azon botránkozott meg, hogy a floridai kormányzó nem szeret más politikusokkal smúzolni. A Vanity Fair egyszerűen csak „ellenszenves bunkónak” nevezte DeSantist.

A liberális újságírók nem kedvelik Trumpot, de mégis megpróbálják a [republikánus] előválasztás során tönkretenni az [általános választáson] jobb esélyekkel induló DeSantist.

Bajban van-e Joe Biden? — Alakul a republikánusok korrupciós nyomozása

Vesztegetési vádak fogalmazódtak meg Joe Bidennel kapcsolatban, aki azonban „marhaságnak” nevezte azokat.

A véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a Neokohn szerkesztőségének az álláspontját.