Elraboltak egy izraeli állampolgárt Etiópiában

Elraboltak egy izraeli állampolgárt Etiópia Gondar régiójában – derül ki az izraeli külügyminisztérium bajba jutott izraeliekkel foglalkozó osztályának hétfő esti jelentéséből.

A Külföldi Izraeliekért Felelős Főosztály kapcsolatban áll az izraeli családjával, és az Interpollal is együttműködik az ügyben – közölte az izraeli külügyminisztérium.

zrael etiópiai nagykövetsége kapcsolatban áll a helyi biztonsági tisztviselőkkel is, hogy biztosítsák az izraeli állampolgár mielőbbi, épségben történő szabadon bocsátását.

A KAN 11 izraeli hírcsatorna tudósítása szerint az elrabolt állampolgár, egy 70-es évei végén járó férfi családjának küldtek egy fényképet, amelyen az elrabolt férfi élelmiszert tart vissza. Állítólag hangüzenetet is tudott küldeni családtagjainak.

Az izraeli média arról számolt be, hogy felvették a kapcsolatot az emberrablókkal, akik állítólag több millió izraeli sékel váltságdíjat kértek. Az emberrablók később több százezer sékelre csökkentették az árat.

Egy nemrég megtörtént másik esetben az izraeli-orosz állampolgárságú Elizabeth Tzurkovot tartja túszul a Kataib Hezbollah siíta milica Irakban.

Tzurkov állítólag orosz útlevelével lépett be Irakba és azóta tűnt el, de életben van és a körülményekhez képest jól van – mondta egy magas rangú izraeli diplomáciai forrás. Az izraeli kormány közölte, hogy Irakot tartja felelősnek a nő jólétéért.

A NATO fel is veszi Ukrajnát, meg nem is

A NATO azért jött létre, hogy megvédje a tagállamait, nem azért, hogy más országok területén hajtson végre katonai akciókat – mutatott rá Orbán Viktor.