Szökésben lévő izraeli professzor: Terhelő információm vannak a Biden családról

Gal Luft azt állítja, hogy kulcsfontosságú információk birtokában van a Biden család kínai üzleteléseivel kapcsolatban – írja a Ynet.

Gal Luft izraeli professzor és egykori IDF alezredes, akit februárban Cipruson tartóztattak le az Egyesült Államok kérésére fegyverkereskedelem gyanújával, egy most közzétett videóban azt állítja, hogy a Biden család korrupciós botrányának eltussolására tett kísérlet áldozata.

Luft, aki jelenleg szökésben van, felvett egy 14 perces videót, amelyet a New York Post tett közzé.

Luft a videóban azt állítja, hogy döntő fontosságú információk tud a kínai katonai hírszerzéssel gyaníthatóan kapcsolatban álló személyek állítólagos kifizetéseiről a Biden családnak.

A professzor azt állítja, hogy még a Trump-kormányzat idején, 2019 márciusában egy titkos brüsszeli találkozón terhelő bizonyítékokat mutatott be hat FBI-ügynöknek és az amerikai igazságügyi minisztérium tisztviselőinek.

„Engem, aki önként tájékoztattam az amerikai kormányt egy lehetséges biztonsági résről és kompromittáló információkról egy olyan emberről, aki a következő elnöki posztért verseng,

most ugyanazok az emberek üldöznek, akiket tájékoztattam – és lehet, hogy életem hátralévő részében menekülésben kell élnem”

– mondta Luft a videóban.

Elferdített valóság — Hogyan temette el az amerikai média a Biden család kínos ügyeit?

A 2020-as választás előtt az amerikai média és a Big Tech eltemette a Biden család ügyleteiről szóló híreket, arra hivatkozva, hogy azok egy „orosz dezinformációs kampány részei”. Csakhogy kiderült: a hírek igazak voltak. Hajdú Tímea publicisztikája.

„Nem vagyok republikánus. Nem vagyok demokrata. Nincsenek politikai indítékaim vagy céljaim … Azért tettem, mert mélyen aggódtam amiatt, hogy ha Bidenék hatalomra kerülnének, az országnak ugyanazzal a traumatikus orosz összejátszási botránnyal kellene szembenéznie [mint Trump esetében] – csak ezúttal Kínával. Sajnos az igazságügyi minisztérium eltussolása miatt pontosan ez történt” – mondta.

Luft azt is elárulta, hogy a kínaiak állítólag havi 100 000 dollárt fizetettek Hunter Bidennek és 65 000 dollárt nagybátyjának, Jim Bidennek.

Luft állítása szerint e kifizetések célja az volt, hogy Bidenék részt vegyenek Kína Övezet és Út kezdeményezésének globális népszerűsítésében.

Luftot, a washingtoni Globális és Regionális Biztonsági Tanulmányok Intézetének elnökét Cipruson tartóztatták le még év elején, miután az Egyesült Államok azzal vádolta, hogy részt vett kínai fegyverek Kenyába, Líbiába és az Egyesült Arab Emírségekbe történő eladásában, és ezzel megsértette a Foreign Agents Registration Act-ot (külföldi ügynökök nyilvántartásáról szóló törvény), és hamis nyilatkozatot tett. Luftot február 16-án tartóztatták le a lárnakai repülőtéren az Egyesült Államok kérésére kiadott Interpol elfogatóparancs alapján.

Nyolc nappal a letartóztatása után a lárnakai bíróság elrendelte Luft szabadlábra helyezését 400 000 eurós óvadék ellenében, és kötelezte, hogy adja le útlevelét, és hetente jelenjen meg a helyi rendőrőrsön. Luft azonban nem jelent meg a rendőrőrsön, és a bírósági tárgyalásokon sem.

Az amerikai képviselőház felügyeleti elnöke, a republikánus James Comer, aki Luftot eltűnése előtt készült kihallgatni, azt mondja, hogy az izraeli a szökevény státusza ellenére továbbra is „potenciális tanú” a Biden-családdal kapcsolatos vizsgálatban.

Bajban van-e Joe Biden? — Alakul a republikánusok korrupciós nyomozása

Vesztegetési vádak fogalmazódtak meg Joe Bidennel kapcsolatban, aki azonban „marhaságnak” nevezte azokat.