Soros-ellenes zsidó szervezet alakult az Egyesült Államokban

A csoport azt állítja, hogy „harcolni fog a baloldali rágalom ellen”, miszerint Soros kritizálása antiszemitizmusa lenne.

„Zsidók vagyunk, akiknek elegük van Soros Györgyből és az amerikai politikára gyakorolt rosszindulatú, baloldali befolyásából.

Zsidók vagyunk, akiknek elegük van abból is, hogy a baloldal antiszemitizmussal vádol mindenkit, aki Sorost kritizálja”

– írják az alapítók a jewsagainstsoros.com oldalán.

„Hadd legyünk nagyon világosak: Semmi antiszemita nincs abban, ha valaki elítéli Soros Györgyöt. A baloldaliság nem judaizmus, és baloldalellenesnek lenni nem ugyanaz, mint antiszemitának lenni. Pont.

Itt az ideje, hogy a zsidók egész Amerikában kiálljanak Soros György ellen”

– teszik hozzá.

Az alapítók azt írják, hogy Soros – aki azzal vált ismertté, hogy baloldali agytrösztök, nonprofit szervezetek és politikai csoportok hálózatát hozta létre – csoportjai, mindenekelőtt a Nyílt Társadalomért Alapítvány, „finanszírozzák a legjelentősebb baloldali-progresszív érdekvédelmi csoportok túlnyomó többségét az Egyesült Államokban”.

„Zsidó létemre én is Soros György ellen vagyok!”

A Magyar Nemzet készített interjút Eli Hazannal, a Likud külügyi igazgatójával.

„Sorost az amerikai politikára gyakorolt befolyása miatt támadni nem antiszemita.  Egyszerűen tény, hogy ő finanszírozza az ország radikális baloldalának hatalmas részét.

Meg kell őt állítani”

– véli a szervezet, amely szerint az amerikai zsidóknak különös érdekük fűződik Soros György megállításához.

„Éles ellentétben az amerikai zsidók nagy többségével, akik támogatják az amerikai-izraeli szövetséget,

Soros számos olyan csoportot finanszírozott, amelyek ellenzik Izraelt, amelyek az amerikai-izraeli szövetség ellen harcolnak, és amelyek antiszemita hazugságokat terjesztettek Izrael államról”

– mutat rá a csoport, amelynek megalakulását a Haaretz, baloldali izraeli lap éles hangvételű cikkben kritizálta.

„Orbán és a globális szélsőjobboldal nem is kaphatott volna segítőkészebb cselédeket: „Zsidók Soros ellen” – az antiszemita összeesküvés-elméletek, karikatúrák és a baloldalt démonizáló áradat kóserizálása” – írta a baloldali lap főszerkesztője a csoport megalakulása kapcsán.

A Zsidók Soros ellen csoport egyik alapítója, Josh Hammer (akivel egyébként a napokban jelent meg interjú a Neokohn oldalán) válaszul azt írta Twitter-oldalán, hogy

„Orbán Viktor sokkal jobb barátja Izrael zsidó államának, mint a szélsőbaloldali Haaretz öngyűlölő, palesztinbarát szerkesztői”.

Izraeli külügyminiszter: Sorosnak nincs szüksége Izrael védelmére

Eli Cohen határozott véleményt fogalmazott meg Elon Musk nagy port kavart bejegyzése kapcsán.