„Zsidó létemre én is Soros György ellen vagyok!”

A Magyar Nemzet készített interjút Eli Hazannal, a Likud külügyi igazgatójával, a kijelölt miniszterelnök tanácsadójával, Benjamin Netanjahu és Orbán Viktor kapcsolatáról, Soros György izraeli megítéléséről, és az új adminsztráció várható külpolitikájáról.

Hazan az interjú során elmondta, hogy a magyar miniszterelnök és Benjamin Netanjahu kapcsolata „igazán baráti”.

„Kapcsolatuk túlmutat a politikán. Hasonlóan gondolkoznak és a legtöbb ideológiai kérdésben is azonos véleményen vannak.

Például hisznek a nemzeti identitásban: Benjamin Netanjahu büszke arra, hogy izraeli és zsidó, Orbán Viktor pedig arra, hogy magyar és keresztény.

Ugyancsak hisznek a nemzetállamokban, a szabadpiacban és gazdasági együttműködésben” – mondta Hazan, hozzátéve, hogy „némi nézeteltérés legfeljebb abban van, hogy Izrael liberálisabb az LMBTQ-közösséggel kapcsolatban.”

Azzal kapcsolatban, hogy Soros György miatt egyesek antiszemitizmussal vádolták a magyar kormányt, Hazan elmondta, hogy „ez érdekes, mert még sosem látott olyan antiszemita kormányt, amely ennyire segítette volna a zsidókat.

„Temetők és zsinagógák felújítását támogatja, és kiáll a helyi zsidóság mellett!

És akkor mégis hogy lehet, hogy az antiszemita incidenseket listázó nemzetközi listákon Magyarország rendre az utolsó helyeken végez?! A vád teljes ostobaság!”

– jegyezte meg a Likud külügyi igazgatója, aki elmondta azt is, hogy az izraeli baloldal szokása, hogy azonnal antiszemitának bélyegez mindenkit, aki nemzeti érzelmű.

„A baloldali izraeli média azért nevezi Orbán Viktort antiszemitának, mert gyűlölik őt és a konzervatívokat. Miután Orbán Viktor felavatott egy zsinagógát Szerbiában, az egyik baloldali újságíró barátomnak neki is szegeztem a kérdést: ő látott-e már a történelem során olyan antiszemitát, aki eurómilliókat költ zsinagógák felújítására? Vagy mikor valamiféle sötét helyként írják le Magyarországot, az kérdem: jártál már egyáltalán ott? Általában tényleg Soros Györgyre szoktak hivatkozni.” – folytatta Hazan.

„De hadd mondjak valamit: zsidó létemre én is Soros ellen vagyok”

– tette hozzá.

Hazan elmesélte továbbá azt is, hogy a kampányban Likud is megkapta a baloldaltól, hogy neonáci, „Benjamin Netanjahu pedig olyan, mint Orbán Viktor, Vlagyimir Putyin és Recep Tayyip Erdogan kombinációja”.

A Magyar Nemzet teljes interjúja Eli Hazannal itt olvasható.

Eli Hazan: Semmi jó nem származik abból, ha a baloldal kerül hatalomra!

Jelenleg a baloldali szövetségek erősödnek, és úgy látszik, hogy elvesztjük az ideológiai háborút a nemzetközi térben – figyelmeztet a Likud külügyi igazgatója.