Ron DeSantis kegyelmet adna még Trumpnak is

Florida kormányzója azzal vádolja az igazságügyi minisztériumot és az FBI-t, hogy fegyverként használják hatalmukat a Capitoliumi zavargások miatt folyó nyomozás során.

Ron DeSantis floridai kormányzó csütörtökön kijelentette, hogy ha elnökké választják, már az első hivatalba lépése napján megfontolja, hogy kegyelmet adjon az összes január 6-i vádlottnak – köztük Trump volt elnöknek is – írja a The Hill.

„Az első napon lesznek embereim, akik összeülnek, és megnézik az összes ilyen ügyet”

– mondta DeSantis a „The Clay Travis & Buck Sexton Show” című műsorban, amikor arról kérdezték, hogy fontolóra veszi-e a január 6-i vádlottak – köztük Trump – kegyelemben részesítését, aki ellen jelenleg szövetségi vizsgálat folyik a Capitoliumi zavargásokban játszott szerepe miatt.

DeSantis azzal is vádolta az igazságügyi minisztériumot és az FBI-t, hogy fegyverként használják fel a hatalmukat, amikor a január 6-i, a Capitolium elleni támadással kapcsolatban folyamatban lévő nyomozást folytatják.

Hasonlóan nyilatkozott tett tavaly januárban Trump is.

„Ha indulok, és ha nyerek, tisztességesen fogunk bánni azokkal az emberekkel. Tisztességesen fogunk bánni velük. És ha ehhez kegyelemre van szükség, kegyelmet fogunk adni nekik, mert annyira igazságtalanul bánnak velük”

– mondta.

DeSantis megjegyzései egy nappal azután hangzottak el, hogy hivatalosan is elindította elnökjelölti kampányát egy videóval, amelyben bejelentette, hogy azért indul, hogy „vezesse a mi nagy amerikai visszatérésünket”.

DeSantis az utóbbi közvélemény-kutatásokban folyamatosan a második helyen áll Trump mögött.

Mennyi esélye van Ron DeSantisnak Trump ellen?

A floridai kormányzó ördögi kihívás előtt áll: legyőzni Trumpot anélkül, hogy elidegenítené a szavazóit.