Elon Musk támogatásával indulhat az elnökségért Ron DeSantis

Ron DeSantis floridai kormányzó a Twitter vezérigazgatójával, Elon Muskkal folytatott beszélgetésben fogja bejelenteni, hogy indul az elnökválasztáson – mondta az NBC Newsnak három, a terveket ismerő forrás.

Musk és DeSantis szerdán, New York-i idő szerint este 6-ra hirdették meg az eseményt a Twitter Spaces-en, az oldal audio beszélgetésekhez használt platformján. A moderátor David Sacks technológiai vállalkozó lesz, aki Musk bizalmasa és DeSantis támogatója.

Ugyanezen az estén a kampány egy bemutatkozó videót tesz közzé, és DeSantis  május 29 után több szövetségi államba is ellátogat.

A kapcsolat jelentős lökést adhat DeSantisnak azzal, hogy megismerteti és hitelessé teszi Musk hatalmas követőtábora – köztük 140 millió Twitter-követője – körében. De tehernek is bizonyulhat, ha DeSantis figyelmét elvonja a mágnás számos ellentmondásos megjegyzése.

Az indulás szorosan összeköti a milliárdos tech-mogult a Republikánus Párt egyik feltörekvő csillagával. Musk csodálója DeSantisnak, aki szintén rendszeresen szidja a fősodratú médiát. Musk már tavaly meglebegtette, hogy támogatná a kormányzót, ha az indulna az elnökválasztáson.

A bejelentés egybeesik a DeSantis támogatására ígéretet tett magas rangú adománygyűjtők Miamiban tartott rendezvényével. Az adománygyűjtők május 24-26. között a Four Seasons szállodában gyűlnek össze, ahol eligazítást kapnak a kampánystábtól, amit azzal kombinálnak, hogy időt szánnak arra, hogy körbetelefonáljanak, és pénzt gyűjtsenek a kampány számára.

Elon Musk elárulta, hogy kit látna szívesen a következő amerikai elnöknek

Arról kérdezték a világ leggazdagabb emberét, hogy kit támogatna 2024-ben.

Egy, a megbeszéléseket ismerő forrás szerint DeSantis csapata az elmúlt hetekben több tárgyalást is folytatott Muskkal. A forrás szerint ezekben a beszélgetésekben Musk jelezte, hogy nem hiszi, hogy Donald Trump volt elnök visszanyerheti a Fehér Házat.

„Őt a jövő érdekli, és az érdekli, hogy újra győzni tudjon”

– mondta az illető.

A Wall Street Journal 2023 CEO Summit Council keddi tanácskozásán Musk megerősítette részvételét DeSantis bejelentésén, de azt mondta, hogy ekkor még nem fogja hivatalosan támogatni DeSantist.

„Szerintem eléggé úttörő, hogy egy ilyen típusú nagy bejelentés a közösségi médiában történik”

– mondta, hozzátéve, hogy

„egyelőre nem fog támogatni egyetlen konkrét elnökjelöltet sem”.

Egy forrás szerint azonban DeSantis csapatán belül Musk szerepvállalását az eseményen a kormányzó támogatásának egyértelmű jeleként értékelik.

Musk azonban kiszámíthatatlan, például pénteken a Twitteren dicsérte Tim Scott szenátor, DeSantis egyik riválisának a republikánus jelöltségért folytatott harcát.

Még ha Musk nem is áll be teljes gőzzel DeSantis támogatásába, az elnöki bejelentéshez való csatlakozással ő és a vállalat jobban belekerül az elnökválasztásba, mint bármely más technológiai vállalat korábban. A Twitter, a Facebook és mások választási központokat és választói regisztrációs kampányokat indítottak, de a jelölteket távol tartották maguktól.

Elon Musknak igaza van Soros Györgyről – és nem antiszemita

Alan Dershowitz szerint a magyar származású milliárdos mindenkinél többet tett azért, hogy az amerikaiakat Izrael ellen fordítsa. Vélemény.