Német parlamenti képviselő: Izrael szuverén állam

Ezékiel prófétának száműzetésben volt látomása, Babilon folyóinál, távol az otthonától. Egy csontokkal teli völgyet látott, amelyet Isten hozott vissza az életbe. És Isten ezt mondta: „Ezek a csontok Izrael egész háza; íme, ezt mondják: ‘Csontjaink kiszáradtak, és reménységünk elveszett; kivágattunk a mi részeinkért’ … Így szól az Örökkévaló Isten: Íme, én népem, én megnyitom sírjaitokat, és kihozlak titeket sírjaitokból, és visszaviszlek titeket Izrael földjére.” — szólítja fel véleménycikkében Jurgen Braun német parlamenti képviselő, az Alternatíva Németországért (AfD) párt tagja képviselőtársait az Arutz7 izraeli híroldalon.

A zsidó szuverenitás, a zsidó nemzeti eszme nem csak a 20. századból származik: mindig is ott volt, lefektetve a zsidók évezredes nemzeti mítoszában, az Ószövetségben.

A zsidók egy nemzet. És mint minden nemzetnek, nekik is joguk van ahhoz, hogy szuverén államuk legyen.

De Izrael szuverenitását Németország még mindig nem ismeri el teljes mértékben. Egy szuverén államnak joga van szabadon megválasztani a fővárosát.

De Merkel megtagadta a zsidó államtól ezt a jogot. Mi több, megfenyegette keleti uniós partnereinket, amikor azok Tel-Avivból Jeruzsálembe akarták áthelyezni nagykövetségeiket.

Merkel „német államérdekként” „Izrael biztonságáról” beszélt, és buzgón folytatta az úgynevezett emlékezés kultúráját, de az üres frázisok és a „Stolpersteine” nem használnak a ma is élő zsidóknak.

Ellenkezőleg, elvonják a figyelmet a mai zsidóságot fenyegető veszélyekről.

Henryk Broder találóan jegyezte meg, hogy hazánkban a zsidókat „annál jobban szeretik, minél inkább halottak”.

De melyek a zsidóságot fenyegető valódi veszélyek ma, 75 évvel Izrael megalapítása után?

Amikor az iráni mollák nyilvánosan az úgynevezett „cionista fekély” megsemmisítésére szólítanak fel, önök hallgatnak.

És amikor az Egyesült Államok bejelentette az Izrael ősellenségével kötött nukleáris megállapodás felmondását, önök meg akarták menteni a megállapodást, és Trump ellen szitkozódtak.

Ugyanaz ellen a Trump ellen, aki végre elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosának!

Sajnos a jelenlegi szociáldemokrata vezetésű kormány Merkel nyomdokaiba lép. Az iráni Forradalmi Gárda még mindig nem szerepel a terrorszervezetek listáján. Az pedig hallatlan, hogy Scholz kancellár némán és mosolyogva állt Mahmud Abbász mellett, miközben az utóbbi gyűlölettel telve Izrael ellen agitált.

Németország hírneve Izraelben az elmúlt évtizedben komolyan errodálódott. Ilyen barátokkal kinek van szüksége ellenségekre?

A jelenlegi német kormánynak végre le kellene vonnia a következtetéseket a Berlin-Neukölln etnikai enklávéban nemrégiben történt antiszemita kirohanásokból: A hivatalos rendőrségi bűnügyi statisztikák megcáfolódnak.

Mert minden egyes, a német zsidók körében végzett felmérés azt bizonyítja, hogy az antiszemitizmus ma elsősorban a muszlimoktól származik.

És aki ezt az egyszerű igazságot nem hajlandó elfogadni, az ne tegyen úgy, mintha a zsidók barátja lenne.

Jurgen Braun parlamenti képviselő az Alternatíva Németországért (AfD) párt színeiben a Bundestagban. Ellenzi a Németországba irányuló illegális bevándorlást.

Itt a vége a német „nyitott határok” politikának?

2023-ban Németországnak – Európa nagy részéhez hasonlóan – újabb hatalmas menekülthullámmal kell szembenéznie, de már nem rohannak lelkesen a pályaudvarokra a németek.