Ehud Barak titokban találkozgatott a szexuális ragadozó Jeffrey Epsteinnel

Izrael volt miniszterelnöke több tucatszor találkozott Jeffrey Epsteinnel, és még azután is elfogadta a magángépén való repüléseket, hogy gyermekmolesztálás miatt elítélték – olvasható a Wall Street Journalban.

Barak csak egy a VIP vendégek tucatjai közül, akik Epstein nemrég előkerült magánnaptárában szerepelnek, olyanok nagy nevek mellett, mint Noam Chomsky nyelvész és baloldali aktivista, Lawrence Summers volt amerikai pénzügyminiszter és Woody Allen filmrendező.

Epstein először 2005-ben került a bűnüldöző szervek látókörébe, miután egy szülő bejelentette, hogy szexuálisan zaklatta 14 éves lányát. Epstein bűnösnek vallotta magát 2008-ban, és 13 hónapos börtönbüntetését kivételesen kényelmes körülmények között töltötte le egy olyan alku keretében, amelyet sokan csak „édes” alkunak neveztek.

Barakkal való kapcsolata azután került nyilvánosságra, hogy a pénzembert másodszor is letartóztatták kiskorúakkal való szexuális kereskedelem miatt Floridában és New Yorkban. Epsteint egy hónappal később holtan találták a cellájában, amit öngyilkosságnak nyilvánítottak – ezt a döntést Epstein ügyvédei vitatták, és a közvélemény széles körben szkeptikusan fogadta.

A The Daily Mail közölt még 2016-ban készült képeket Barakról, amint belép Epstein New York-i városi házába, ahonnan később fiatal nők távoztak.

Az egyik képen Barak egy sállal takarta el az arcát, megpróbálva leplezni a személyazonosságát.

Barak később azonban azt mondta, hogy épp az arcát próbálta védeni a januári zord New York-i időjárástól.

Hoppá: Jeffrey Epstein többször is találkozott a CIA jelenlegi igazgatójával

Hogy lehetett ekkora bejárása az amerikai elitbe egy szexuális bűncselekményekért elítélt férfinak?

Barak a Daily Beastnek adott interjújában azt is állította, hogy Epsteinnel folytatott kapcsolata során soha nem vett részt semmilyen partin, és nem látta Epsteint nőkkel vagy kiskorú lányokkal.

Barak a Daily Beastnek elmondta, hogy őt Simon Peresz volt izraeli elnök mutatta be Epsteinnek, hozzátéve, hogy „sok híres és fontos ember volt ott, köztük, ha jól emlékszem, mindkét Clinton és még több százan”. Nem tudta megmondani, hányszor találkozott Epsteinnel, de azt mondta, hogy több mint tízszer, de kevesebb mint 100 alkalommal.

A Wall Street Journal által közzétett új dokumentumok szerint azonban Epstein 2013 és 2017 között legalább három tucat találkozón vett részt Barakkal, és 2015 decemberétől kezdve 11 egymást követő hónapban minden hónapban találkoztak.

A jelentés szerint Barak Epstein magángépén is repült. 2014 januárjában találkozott Epsteinnel annak Palm Beach-i villájában, majd együtt repültek Tampába, ahol Epstein kitette őt, és továbbrepült New Yorkba.

 „Csak kétszer repültem az ő repülőgépén, a feleségemmel és az izraeli biztonságiakkal együtt”

– mondta Barak.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Ghislaine Maxwell szerint megölték Jeffrey Epsteint a börtönben

A kiskorú lányokat futtató Epstein az amerikai politikai és pénzügyi elit krémjét fogadta magánszigetén kezdve Bill Gates-től Bill Clintonig.