Hoppá: Jeffrey Epstein többször is találkozott a CIA jelenlegi igazgatójával

A hírhedt Jeffrey Epstein magánnaptárában a Wall Street Journal által nemrég nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint olyan magas rangú emberekkel tervezett találkozók listája szerepel, mint a CIA jelenlegi igazgatója, az Obama-kormányzat egyik ügyvédje és egy főiskola elnöke.

A dokumentumokból kiderül, hogy William Burns CIA-igazgató, Kathryn Ruemmler, az Obama Fehér Ház ügyvédje és Leon Botstein, a Bard College elnöke találkozókat tervezett az elítélt pedofil Jeffrey Epsteinnel, miután 2008-ban gyermekekkel kapcsolatos szexuális bűncselekményekért elítélték.

Kathryn Ruemmler, aki az Obama-kormányzat alatt ügyvédként dolgozott, jelenleg pedig a Goldman Sachsnak dolgozik, állítólag „több tucatszor” találkozott Epsteinnel, mielőtt 2020-ban a globális befektetési cég vezető ügyvédjeként szerződött. A WSJ által megszerzett dokumentumok szerint Ruemmler azt tervezte, hogy 2015-ben egy párizsi útra, 2017-ben pedig egy utazásra csatlakozik Epsteinhez a privát karibi szigetére, más néven az „Epstein-szigetre”.

A Goldman Sachs szóvivője tagadta, hogy Ruemmler elkísérte volna Epsteint ezekre az utakra, és a Fox Newsnak azt mondta, hogy amikor a Latham & Watkins LLP-nél dolgozott, munkakapcsolatban állt Epsteinnel, aki olyan ügyfeleket ajánlott neki, mint Bill Gates.

Ruemmler a Wall Street Journalnak azt mondta, hogy „sajnálja, hogy ismerte Jeffrey Epsteint”.

Amikor William Burns CIA-igazgató és Jeffrey Epstein kapcsolatáról kérdezték, Tammy Kuperman Thorp, a CIA szóvivője azt mondta a kiadványnak, hogy „nem álltak kapcsolatban”. Kifejtette, hogy Burns akkor találkozott Epsteinnel, amikor a kormányzati kémügynökségtől való távozását fontolgatta.

„Az igazgató nem tudott róla semmit, azon kívül, hogy a pénzügyi szolgáltatások szakértőjeként mutatták be, és általános tanácsokat ajánlott a magánszektorba való átmenetre vonatkozóan” – mondta Kupperman Thorp.

Ami Leon Botsteint, a Bard College elnökét illeti, aki 2012-ben többször is találkozott Epsteinnel, azt mondta, hogy a találkozók célja kizárólag az volt, hogy segítséget kérjen a művészeti főiskola számára történő adománygyűjtéshez, és állítólag semmilyen más kapcsolatuk nem volt.

Bár tudta, hogy Epsteint elítélték gyermekekkel kapcsolatos szexuális bűncselekményekért, Botsein azt mondta az outletnek, hogy mégis úgy döntött, hogy adományokat kér, mert a főiskola hisz a rehabilitációban.

A listáról kiderült egy másik név, Noam Chomsky, az MIT professzora, aki 2015 és 2016 között többször is találkozott Epsteinnel, és a lapnak elmondta, hogy a politikáról és az akadémiai életről beszélgettek. Epstein 850 ezer dollárt adományozott az MIT-nek 2002 és 2017 között. Chomsky elmondta, hogy ezeket az összegeket mostanra szexuális visszaélések áldozatainak adományozta.

(The Post Millennial)

Az Epstein-ügy: a szőnyeg alá söpört szégyen

A milliárdos hercegek és politikusok barátja volt, aki tinédzser lányok százait rontotta meg, a bíróság mégis üzletet kötött vele. Hajdú Tímea elemzése.