„Együtt erő vagyunk!” – ma kezdődik a CPAC Magyarország

Több száz magasrangú vendég, hatvan tekintélyes külföldi előadó érkezik öt kontinens húsz országából Budapestre, a csütörtökön kezdődő kétnapos CPAC Magyarország konferenciára – közölte a tanácskozást szervező Alapjogokért Központ szerdán a Facebook-oldalán.

A bejegyzés szerint Orbán Viktor miniszterelnök, a rendezvény főszónoka mellett elfogadták a meghívást hivatalban lévő és korábbi kormányfők, európai pártelnökök és európai parlamenti képviselők is. Érkezik két amerikai kongresszusi képviselő, volt és leendő szenátorok – Rick Santorum és The Kari Lake -, valamint az Egyesült Államok korábbi igazságügyi minisztere és legfőbb ügyésze mellett tagállami miniszterek, szövetségesek Mexikótól Izraelen át Japánig – írták.

Mint olvasható, a május 4-5-i konferencia felvezető sajtótájékoztatóján Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója elmondta, hogy

„a magyar békepárti álláspont illeszkedik a Nyugat geostratégiai víziójához: aki valóban az európai és a transzatlanti érdekeket tartja szem előtt, az békepárti”.

Szánthó Miklós Matt Schlapp, az Amerikai Konzervatív Unió (American Conservative Union) vezetőjének jelenlétében úgy fogalmazott:

2023-ban „újra Magyarországra érkezett a világ legnagyobb konzervatív dzsemborija”, mert az Alapjogokért Központ tavalyi rendezvénye óriási siker volt, és ez az egész jobboldali magyar közösség sikere is – olvasható.

A főigazgató szerint a CPAC Hungary bizonyíték arra, hogy „az Egyesült Államok nem egyenlő Joe Bidennel, nem egyenlő a szélsőbaloldali adminisztrációval és nem egyenlő a woke-izmussal, mert Magyarországnak Amerikában is vannak barátai, akik hisznek Istenben, a családban és a határvédelemben”. Ezért „idén is megvalósítjuk a liberálisok rémálmát” – fogalmazott konferenciáról.

Hitlerhez hasonlította Orbánt a Trump-ellenes amerikai republikánus szervezet

A The Lincoln Project szervezőit meglehetősen felbosszanthatta Orbán Viktor szerepeltetése a CPAC-n.

Szánthó Miklós azt hangsúlyozta:

„együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség lennénk”, mert „csak együtt tudunk kiállni Istenért, hazaért, családért”.

„Csak együtt van erőnk a békéhez is” – fogalmazott, majd úgy folytatta: mert „miközben együtt ítéljük el az orosz agressziót és kiállunk Ukrajna szuverenitásáért, vezető amerikai politikusokkal, mint Donald Trump és Kari Lake, együtt mondjuk, hogy a vérontás befejezésére, tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség”.

Matt Schlapp – a bejegyzés szerint – elmondta, hogy azért érkezik ismét Budapestre a CPAC, mert

„van valami közös az amerikai konzervatívokban és a magyarokban. (…) Ellenállunk a globális bajkeverőknek, akik meg akarják mondani, hogyan kell élni és kire kell szavazni”.

Szerinte a jelenlegi Amerika egy része elfelejtette a tanításokat Istenről, a hazáról és a családról, riasztó méreteket öltenek az abortuszadatok, a családok és a közösségek dezintegrációja, a vallásszabadság és az egyházak elleni támadások. „Budapesten megfordították ezeket a trendeket, nem ellenséges a kormány a gyermekeket vállalókkal, és nem engedi a gender-agymosást” – fogalmazott Matt Schlapp a bejegyzés szerint.

Matt Schlapp az orosz-ukrán háború kapcsán arról beszélt, hogy „ha Trump elnök jelenleg is hivatalban lenne, ez az invázió soha nem történt volna meg” – olvasható.

A jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi tanácskozását, a Konzervatív Politikai Akció Konferenciát (CPAC) május 4-5-én tartják Budapesten. A konferencia mottója idén „Együtt erő vagyunk!”, a középpontban a nemzeti erők nemzetközi együttműködése áll.

Orbán a CPAC-en: A csata mindenkiből kihozza a legjobbat

Magyarország miniszterelnöke a legnagyobb amerikai konzervatív szervezet budapesti gyűlésén beszélt.