Hitlerhez hasonlította Orbánt a Trump-ellenes amerikai republikánus szervezet

Reflektálva Orbán Viktor csütörtöki szerepeltetésére és beszédére az amerikai konzervatív konferencián, a CPAC-n, videót tett közzé az egyik legjelentősebb amerikai republikánus szervezet, a The Lincoln Project – írta meg a Magyar Hang.

A The Lincoln Project saját megfogalmazása szerint annak érdekében tevékenykedik, hogy a Republikánus Párt elszakadjon Donald Trump korábbi elnök személyétől és visszataláljon a gyökereihez. A republikánus szervezet a 2020-as elnökválasztás alkalmával is Trump megválasztása ellen foglalt állást, és Joe Bident támogatta.

A Magyar Hang cikkje szerint a The Lincoln Project szervezőit meglehetősen felbosszanthatta Orbán Viktor szerepeltetése a CPAC-n, ugyanis egy videót tettek közzé szombaton a Facebook és a YouTube-on, melyben Adolf Hitler egyik beszédéből idéznek, és azt hasonlítják Orbán Viktor Tusványoson elhangzott beszédéhez.

A szervezetnél a magyar miniszterelnök CPAC-beszédéről az jutott az eszükbe, hogy „a náci eszmék ismét felbukkantak Amerikában a Republikánus Párt álcája alatt.

Most rajtunk a sor, hogy harcoljunk ellenük, ahogyan egykor szüleink, nagyszüleink és dédszüleink tették”

– írták.

A Lincoln Project Hitler Mein Kampfjából idéz a videóban, miszerint:

„A természet nem tűri a gyengébb egyedeknek az erősebbekkel való közösülését, és még kevésbé engedi meg, hogy magasabb rendű faj az alacsonyabb rendű fajjal olvadjon egybe…”.

Ezt állították párhuzamba Orbán Viktor minapi tusnádfürdői beszédével, melyben a magyar kormányfő úgy fogalmazott, hogy

„Ezért harcoltunk mindig: egymással hajlandóak vagyunk keveredni, de nem akarunk kevert fajúvá válni.”

A Magyar Hang eredeti teljes cikke itt olvasható.

Orbán: Előfordul, hogy néha félreérthetően fogalmazok

A fajok keveredésével is foglalkozó tusványosi beszéde óta Orbán Viktor első nyilvános programja Bécsben volt, ahova Karl Nehammer osztrák kancellár meghívására érkezett.