A palesztinoknak nem tetszik a Marvel zsidó hősnője

Palesztin filmes és művészeti szervezetek bojkottálnák az új Amerika Kapitány filmet.

Palesztin kulturális szervezetek, köztük színházak és előadóművészeti központok „széles körű bojkottra” szólítanak fel az Amerika Kapitány: Új világrend című film ellen, amennyiben a Marvel nem vágja ki a filmből Sabra, más néven Ruth Bat-Seraph szuperhőst, aki számukra „megszemélyesíti” az apartheid Izraelt.

A levélben olyan szervezetek, mint a Palesztin Filmintézet és a Szabadság Színház kritizálják a Marvelt és az anyavállalat Disney-t, amiért

„cinkosak a palesztinellenes rasszizmusban, az izraeli propagandában és az őslakosok elleni telepes-gyarmati erőszak dicsőítésében”.

Nem vicc: Moszad-ügynök izraeli szuperhősnő is lesz az új Marvel-filmben

Shira Haas játssza az izraeli szuperhősnő, Sabra szerepét az új Amerika Kapitány filmben.

A Marvel képregényekben szereplő karakter háttértörténetére utalva, amely többek között az izraeli kormánynak és a „megszálló erőknek” való munkát is magában foglalja, az aláírók szerint „a Marvel e rasszista karakter bármilyen formában történő újraélesztésével a palesztinok brutális izraeli elnyomását támogatja”.

Alia Malak, befolyásos BDS-aktivista elmondta:

„Csatlakozunk a palesztin filmes és művészeti szervezetek felhívásához, hogy bojkottálják az Amerika Kapitányt. Bármilyen felszínes változtatásokat is eszközöl a Marvel, a karakter palesztinellenes, rasszista története és az apartheid Izrael ábrázolása nem szentesíthető” – mondta.

A palesztin szervezetek, amelyek között zenei és képzőművészeti intézmények is vannak, „kreatív, békés tiltakozást” sürgetnek, hogy nyomást gyakoroljanak a Marvelre és a Disneyre.

Chana Corna, egy haszid nő, aki a Marvelnek dolgozik

Chana Corna mindennapjai jelentős mértékben különböznek attól a sztereotípiától, ami általában egy lubavicsi haszid asszonnyal kapcsolatban felsejlik az emberben.