Négy évvel a megjelenése után mozis bemutató kap New Yorkban az Akik maradtak

Április 28-án debütál a New York-i New Plaza moziban az Akik maradtak Tóth Barnabás nagy sikerű poszt-holokauszt filmje – írja a Times of Israel. 

Az eredetileg 2019-ben Magyarországon bemutatott film több mint 100 észak-amerikai zsidó filmfesztiválon szerepelt, többek között Bostonban, Chicagóban és Philadelphiában. A Telluride-on is elismerést aratott 2019-ben.

Az orvos Aldó és a tizenéves Klára közötti személyes dráma a magyar történelem két kataklizmikus eseménye – a holokauszt és a háború utáni kommunista hatalomátvétel – közepette bontakozik ki. A filmről írt írást itt olvashatja.

„Az embereknek szükségük van erre a megható történetre” – mondta Tóth Barnabás a Times of Israelnek az amerikai bemutatóval kapcsolatban. „Remélem, hogy megismerhetik, és láthatják a nagyvásznon, ott, ahová való.”

Az Akik maradtak elérhető a Netflixen, a Cinego-n Filmio streaming szolgáltatásokon is.

Apácazárdába is vágyott, most Izrael érdekli az Oscar-jelölt magyar film új csillagát

Az év filmes meglepetése az alig 21 esztendős Szőke Abigél teljesítménye az Oscar-díjra jelölt Akik maradtak című film főszerepében. Exkluzív interjú a lelkileg-művészileg a zsidó családi gyökereiből is táplálkozó, Izraelbe vágyó sztárjelölttel.