Zsidó származása miatt nem lehetett Jobbik képviselő-jelölt anno Jakab Péter

Jakab Péter zsidó származása miatt nem kapott esélyt, hogy megmérettesse magát az országgyűlési választáson – számol be a Hír TV, ráadásul a televíziós csatorna értesülései szerint erről Gyöngyösi Márton is tudott, de nem állt ki párttársáért.

Zsidó származása miatt nem engedte a Jobbik, hogy országgyűlési képviselő-jelölt legyen 2014-ben – ezt osztotta meg a Hír Televízióval Jakab Péter.

A pártból már kilépett politikus azt is elmondta: mindezt azzal indokolták, hogy nem fordulhat elő még egyszer egy Szegedi Csanádhoz hasonló eset.

Róla szintén az derült ki, hogy zsidó származású, emiatt pedig konfliktus alakult ki a Jobbikban. A Hír TV információi szerint Gyöngyösi Márton, a Jobbik jelenlegi elnöke is tudott az esetről.

A híroldal emlékeztet rá: Gyöngyösi 2012-ben egyenesen nemzetbiztonsági kockázatnak nevezte és listázni akarta a zsidó származású képviselőket. Azóta a Jobbik elnöke már bocsánatot kért kijelentései miatt és azt hangoztatta: ő sosem volt antiszemita.

Heisler András: Gyöngyösi hazudott a Neokohn-nak

Heisler András, a Mazsihisz elnöke szerkesztőségünknek eljuttatott közleményét változtatás nélkül közöljük.

Gyöngyösi Márton azonban korábban Izrael minden egyes állampolgárát veszélyforrásnak nevezte.

Gyöngyösi Mártonnak alapvetően markáns elvei nincsenek, tehát egy megfelelési kényszerrel küszködő emberről van szó, aki ha a szélsőjobboldali szavazóknak akar megfelelni, akkor zsidó listázik, ha Putyinnak akar megfelelni, akkor a Krímbe megy népszavazást legitimálni, ha az amerikai elvárásoknak akar megfelelni, akkor kipát tesz a fejére. Tehát, hogy most melyik Gyöngyösi Márton az igazi, gyanítom, hogy mindegyik és egyik sem, tehát akár még Orbán Viktor valamelyik nagykövete is lehet belőle

– fogalmazott a Hír TV-nek Jakab Péter, a Nép Pártján Mozgalom elnöke.

Az összefoglaló ide kattintva tekinthető meg.

Hont: Heisler András is jó lenne, ha kicsikét csöndben maradna

Az Átlátszó újságírója azt is elmondta, hogy Gyöngyösi pálfordulásának hitelessége áldozathozatal nélkül megkérdőjelezhető.